Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Rotfrukts- och zucchinilasagne

Posted on 13 mars, 201712 mars, 2017

Den här veckans veggo-tips fick jag själv tips om via Helenas bloggsvep för någon vecka sedan, och det lät riktigt gott och ganska lättlagat, så jag tänkte att jag måste prova. Efter lite modifikation och storleksanpassning för att passa vår glupska familj så får ni en variant av receptet som veckans vegetariska tips. Ursprungsreceptet heter lasagne med zucchini och ricotta, medan min variant heter:

Rotfrukts- och zucchinilasagne (6 portioner)

rotfrukts- och zucchinilasagne
400g färska lasagneplattor 

2 stora zucchini
3 morötter
2 palsternackor
3 vitlöksklyftor
0,75 dl olivolja
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk basilika
0,5 tsk timjan
500 g passerade tomater
1-2 msk tomatpuré

250 g ricottaost
250g mozzarella
75g riven prästost

Sätt ugnen på 220 grader. Skala morötter, palsternackor och vitlöksklyftor och riv fint. Skölj och riv zucchinin grovt. Värm olivoljan och fräs rotfrukter, zucchini och vitlök utan att det tar färg. Krydda och blanda i passerade tomater och tomatpuré. Låt såsen puttra några minuter medan du skär mozzarellan i tärningar och river prästosten. Varva sås, lasagneplattor och ricottaklickar och mozzarellabitar i en stor ugnsform. Avsluta med prästosten på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min och låt svalna någon minut innan du serverar den med en grönsallad och kanske lite ketchup för kräsmagade småttingar.

rotfrukts- och zucchinilasagne 2

6 thoughts on “Veckans vegetariska: Rotfrukts- och zucchinilasagne”

  1. Emma Hällbacka skriver:
    13 mars, 2017 kl. 10:30

    Mmmm nu blev jag hungrig…

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      22 mars, 2017 kl. 20:04

      Vad bra!😜

      Svara
  2. Sven skriver:
    13 mars, 2017 kl. 11:03

    Jag gör en nästan lika dan, men med hälften så mycket zucchini och två paprikor (1 gul, en röd) + så mycket sambal oelek man vågar. Tips om du vill variera lite 🙂

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      22 mars, 2017 kl. 20:05

      Tack för tipset! Paprika är poppis här, så det borde funka.

      Svara
  3. Clara Toll skriver:
    13 mars, 2017 kl. 20:08

    Jag har sett den där lasagnen överallt nu och är SÅ SUGEN!!

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      22 mars, 2017 kl. 20:05

      Hehe…

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com