Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Rotfrukts- och zucchinilasagne

Den här veckans veggo-tips fick jag själv tips om via Helenas bloggsvep för någon vecka sedan, och det lät riktigt gott och ganska lättlagat, så jag tänkte att jag måste prova. Efter lite modifikation och storleksanpassning för att passa vår glupska familj så får ni en variant av receptet som veckans vegetariska tips. Ursprungsreceptet heter lasagne med zucchini och ricotta, medan min variant heter:

Rotfrukts- och zucchinilasagne (6 portioner)

rotfrukts- och zucchinilasagne
400g färska lasagneplattor 

2 stora zucchini
3 morötter
2 palsternackor
3 vitlöksklyftor
0,75 dl olivolja
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk basilika
0,5 tsk timjan
500 g passerade tomater
1-2 msk tomatpuré

250 g ricottaost
250g mozzarella
75g riven prästost

Sätt ugnen på 220 grader. Skala morötter, palsternackor och vitlöksklyftor och riv fint. Skölj och riv zucchinin grovt. Värm olivoljan och fräs rotfrukter, zucchini och vitlök utan att det tar färg. Krydda och blanda i passerade tomater och tomatpuré. Låt såsen puttra några minuter medan du skär mozzarellan i tärningar och river prästosten. Varva sås, lasagneplattor och ricottaklickar och mozzarellabitar i en stor ugnsform. Avsluta med prästosten på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min och låt svalna någon minut innan du serverar den med en grönsallad och kanske lite ketchup för kräsmagade småttingar.

rotfrukts- och zucchinilasagne 2

0

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Emma Hällbacka
    13 mars, 2017 at 10:30

    Mmmm nu blev jag hungrig…

  • Reply
    Sven
    13 mars, 2017 at 11:03

    Jag gör en nästan lika dan, men med hälften så mycket zucchini och två paprikor (1 gul, en röd) + så mycket sambal oelek man vågar. Tips om du vill variera lite 🙂

  • Reply
    Clara Toll
    13 mars, 2017 at 20:08

    Jag har sett den där lasagnen överallt nu och är SÅ SUGEN!!

  • Leave a Reply