Övrigt

#julikalender – hur blev det till slut?

Som jag skrivit lite om tidigare så gillar jag månadsutmaningar skarpt. Även andra utmaningar också, förvisso. Men just #julikalender var så väldigt mycket feelgood att jag tänkt att konceptet nästan måste få fortsätta. Inte bara för att den var ett påhitt av oss själva i Bloggar om Hälsa, med goa Ida i spetsen, utan för att det faktiskt har fått mig att göra det mesta av det jag har möjlighet till. Lite mer medvetet, liksom.


På sätt och vis är det ju lite liknande min positivitetsbok, även om den är mer passiv och syftar till att i efterhand fundera på vad som varit bra i tillvaron. Tanken med att ha en lista full av må-bra-saker att varje dag välja något ifrån är snarare ett sätt att aktivt skapa sig den där positiva tillvaron så att det sedan finns massor att skriva i positivitetsboken.


Däremot vet jag inte om jag verkligen behöver en fysisk lista att bocka av saker ifrån, trots att jag gillar listor. Det är mer inställningen att varje dag tänka efter och se till att fylla tillvaron med små och stora glädjeämnen och må-bra-saker. Och att variera sig så att alla delar får sitt över tid. För det är nog kanske det som har saknats om jag ser tillbaka på hur min egen #julikalender blev. Trots att jag bockade av 27 saker från listan, och gjorde vissa saker ofta (en del till och med varje dag!), så skulle jag helst haft med mer träning bland de 27.


Förhoppningsvis kan det bli mer och mer av den varan framöver, för jag har ju inte helt själv kontroll över träningsbiten än, men ändå… Bara äta glass och filosofera är ju inte heller hälsosamt i längden!


Många godbitar har ändå hunnits med i juli, och flera riktiga guldkorn från kalendern tänker jag ta med mig in i augusti, eller kanske ännu längre.

Hur har du haft det med julikalender? Har du hittat några godbitar eller nya vanor eller funderingar?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  3 augusti, 2016 at 20:08

  Härligt!
  Ska också försöka knåpa ihop någon sammanfattning av julikalendern, tycker att den blev bra! 🙂 Och visst ska man fortsätta med sådana härliga positiva saker i augusti också!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   4 augusti, 2016 at 10:48

   Vad kul att det kändes lyckat även för dig! Vi får se till att augusti blir kalas!

 • Reply
  bureborn
  4 augusti, 2016 at 10:06

  Funderade lite, och inser att jag är kluven till det här med listor. Det där med att skapa sin egen positiva tillvaro tycker jag är jättebra! Men samtidigt. För mig innebär en lista/månadsutmaning också en stress, skapar måsten, och det är inte alls positivt.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   4 augusti, 2016 at 10:46

   Ja, lite så. Det är ju lätt det går överstyr med en lista man MÅSTE bocka av saker från. I alla fall om syftet är att må bra. Jag gillar utmaningar under perioder för att förändra och komma på nya tankar, och tanken att liksom ha en ”bank” med grejer att medvetet få in i tillvaron. Men inte för själva avbockandet i sig eller uppfyllandet av en utmaning bara för att. Listkonceptet hjälper mig att få svart på vitt ibland hur mycket jag gör som jag kanske inte varit medveten om.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.