Träning

Dispens?!

Jag vet inte om det är min chemobrain som spelar mig ett spratt eller om det bara är ett marknadsföringstrick. Tror faktiskt inte det är hjärnblurret, för det verkar repa sig rätt bra.

Hur som helst. I tisdags när jag sist trampade några kilometer på cykeln är jag helt övertygad om att jag hade sex dagar på mig att slutföra första delen i Ica-klassikern. Insåg att loppet var kört, föga förvånande, men tänkte att jag i allafall kan försöka komma upp i 10% av sträckan.

Idag trampade jag lite igen. Öppnade sidan för att lägga in de ynka kilometrarna. Och blev rätt paff när jag insåg att jag helt plötsligt har målet inom räckhåll igen. För jag möttes av det här:


Var tvungen att dubbelkolla stoppdatumet, och mycket riktigt, så är det ändrat. Förut var det 21 juni. Nu:


Så kanske ska jag satsa på en runda runt pölen på övertid. Det är möjligt att få ihop det på en månad. Åtminstone teoretiskt.

Men. Jag tycker faktiskt inte det är riktigt schysst. Det är lite som att vinna på walk over. Man har liksom inte haft samma förutsättningar som alla andra. Kommit lättare undan utan att man bett om det. 

Jag är ganska övertygad om att Ica insåg att alltför få av de anmälda ännu tagit sig i mål (endast 59% av de som tillhör mitt område) och därför förmodligen riskerade att skippa de andra delmomenten. Vilket såklart inte är bra ur försäljningshänseende för Ica. Så då ändrar man reglerna. För egen vinning. För att mjölka maximalt med pengar ur segstartade sniglar som jag…

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sven
  19 juni, 2016 at 21:48

  Jag fick för mig att de lade till extra dagar eftersom tekniken strulat något så infernaliskt att många inte kunnat lägga till sina kilometer. Men du är nog en del av sanningen på spåren också…

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  20 juni, 2016 at 09:58

  Men en seger på walk over är också en seger! 😉

 • Reply
  Ica-klassikerns Vätternrunda: DNF | Lite Längre
  17 juli, 2016 at 10:31

  […] är tiden ute på riktigt. Trots dispens blir det mitt andra DNF nånsin (det första var Vasaloppet 2008 när jag blev tagen av repet i […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.