Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Tortillapizza

Posted on 23 maj, 201623 juni, 2017

Ett tag höll jag rätt hårt på att äta vegetariskt åtminstone en middag i veckan. Jag hade det också som nyårslöfte det året och lyckades bra. Vi åt vegetariskt mer än en gång i veckan och jag hade många uppslag och rätter jag ville prova.

På sistone har det varit lite sisådär med andelen veggo. Dels för att det jämförelsevis sällan har varit jag som bestämt menyn, men också för att inspirationen uteblivit när tiden varit knapp och kroppen mest suktat efter annat, eller snarare vad som helst som ställs på bordet.

Nu är ambitionen att det ska bli ändring på det, så jag drar igång Veckans vegetariska igen och har som ambition att det ska bli mestadels lätt- och snabblagade varianter (sök på Veckans vegetariska i bloggen om du vill hitta de tidigare recepten). Det finns liksom inte utrymme för något annat. Måndagar blir dagen för veckans veggo-recept eller -inspiration. Meatless Monday, ni vet.

Börjar med en god, snabb och enkel variant på pizza. För jo, man kan visst äta pizza på en måndag! Även om just denna variant åts nylagad på en söndag och finns i matlådan nu när det är måndag.

Tortillapizza

Räcker till 4 vuxenportioner + 2 barnportioner

tortillapizza
8st tortillas

Valfri tomatsås (jag använde överbliven tacosås och lite ketchup)

Riven ost

Valfri vegetarisk topping – jag valde skogschampinjoner, fetaost och bladspenat, och till dotterns pizza även bananslantar

Sätt ugnen på 230 grader. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö över riven ost. Fördela toppingen ovanpå och grädda i ca 5 min tills pizzorna ser färdiga ut. Servera genast, med valfri sallad eller annat tillbehör.

4 thoughts on “Veckans vegetariska: Tortillapizza”

  1. Ingmarie skriver:
    23 maj, 2016 kl. 23:03

    Tycker det där är lite festligt på något vis. Att många inte vet vad de ska göra för vegomat. För mig är det precis tvärtom. Kött verkar så… TRIST! det är ju typ same same same hela tiden. 😉 Grönsaker, bönor, linser, tofu, blad och rötter kan man ju göra oändligt mycket olika grejer av. Eller bara låta det smaka som det ska smaka. 🙂

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      25 maj, 2016 kl. 13:13

      Ja, visst är det så! Om det bara vore mig själv jag skulle laga till skulle det vara superenkelt. Men när fler ska bli mätta och inte bara peta i maten är det (iallafall här) lite svårare.

      Svara
  2. Mia skriver:
    25 maj, 2016 kl. 10:58

    Tortillapizza kan vara guds gåva till hungriga magar och snabb matlagning. Vi gör det jätteofta i perioder. Olas alltid fyllda med korv och bacon medan jag hellre käkar en veg.variant med fetaost och tomat till exempel. Moa äter allt… 😀

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      25 maj, 2016 kl. 13:18

      Känner igen det där! Det är ju fördelen med pizza – man kan slänga på vad man själv gillar. Även om Stor-trollet nog verkar lite mer kräsen än Moa!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Magisk vinterlöpning
    Magisk vinterlöpning
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Balans i obalansen
    Balans i obalansen
  • Om Lite längre
    Om Lite längre

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com