Tankar Träning

Upp och ner

Som jag skrev häromdagen så ligger den lilla livliga krabaten i magen med huvudet upp och rumpan ned. Sätesbjudning helt enkelt. Vändningsförsök är bokat till måndag, men ändå vill jag ta saken i egna händer och påverka så gott det går att det går vägen. Efter en del googlande hittade jag Spinning Babies, där man kan läsa mycket om olika sätt att påverka att barnet föds med så fördelaktig position som möjligt, genom att balansera moderns kropp. Låter på något vis vettigt tycker jag. De skriver en del om att få barn som ligger i säte att vända på sig, så nu gör jag en del av övningarna så ofta jag kommer ihåg.

 

Framåtlutad inversion på soffkanten

 
Lite yogarelaterat, lite flum. Lite höftböjarstretchar. Om inte annat, så kan det kanske hjälpa till att underlätta vändningsförsöket genom att se till att muskler och ligament i bäckenet inte är alltför tighta…

Har också under hela graviditeten även fått höra att jag har så bra kontroll på inre magmusklerna. Så nu försöker jag lite grann att avaktivera dem för att ge magen mer plats, och därmed bebis större plats att vända sig. Jag aktiverar dem fortfarande vanemässigt framförallt när jag rör mig, men försöker tänka på att slappna av ordentligt när jag gör övningarna, och när jag inte på samma sätt behöver magstödet.

Det känns som att den lille försöker vända sig, men än så länge har den inte lyckats. Rumlar runt ordentligt gör den i allafall, så förhoppningsvis är det inte alltför trångt för att vändas än så länge!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Camilla
  29 januari, 2016 at 18:23

  Vad spännande att försöka få till vändningen själv! Lycka till!

  • Reply
   Malin
   30 januari, 2016 at 13:47

   Jag har inga större förhoppningar om att lyckas 🙂 Men kanske kan det göra att vändningsförsöket på förlossningen har större chanser att lyckas!

 • Reply
  bureborn
  30 januari, 2016 at 17:31

  Nog låter det logiskt att övningarna du gör borde underlätta måndagens vändningsförsök, även om de kanske inte får lillen att vända sig av egen kraft. Håller tummarna för att bäbis hamnar rätt innan det är dags!

 • Reply
  Läget | Lite Längre
  2 februari, 2016 at 14:36

  […] för det!). Inga smärtor. I princip inget obehag. Ingen skräckupplevelse. Kanske tack vare mina förberedelser, kanske […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.