Övrigt

Frestelser

I söndags gick Vreta-loppet uppe i Olstorp, med bland annat skidåkarna Daniel Tynell och Jimmie Johnsson i startlistan. Vi var där och tittade och insöp lite löparenergi. Gissa om jag blev frestad att springa?? Men jag höll mig…

Sedan blev jag frestad till grötvariation och gjorde en variant av Davosgröt till gårdagens frukost istället för den vanliga välbeprövade. Davosgröten sägs mätta så bra, så jag föll för frestelsen att testa. Ingen hit. Vanlig är godare och inte blev jag mättare inte.

Igår var jag enormt sugen på vaniljglass med krossad bondkaka och valnötter som topping. Den frestelsen föll jag för och jisses vad gott det var!

Idag, när höftluften är friskare än friskast och solen skiner från klar himmel, är jag frestad att dra till kusten och paddla kajak. Men den frestelsen kommer jag såklart inte att falla för. Fast vem kan egentligen motstå något sådant här?

Foto: M. Eklund

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  bureborn
  3 september, 2013 at 17:39

  Frestelser ska man absolut falla för! Ibland i alla fall… Lakritsbåtsfrestelsen (min svaghet) borde däremot förbjudas.

  • Reply
   blue_malin
   6 september, 2013 at 13:33

   Oj, lakritsbåtar har jag förträngt, hade absolut kunnat vara en frestelse för några år sedan. Men numera äter jag inte godis. Har dock lakritspulver i kakor ibland 🙂

 • Reply
  Ingmarie
  3 september, 2013 at 20:56

  Jag brukar blötlägga min gröt om jag av någon anledning inte vill koka morgonen efter. Men då tar jag bovete, råg, havre, linfrö, nötter och vad jag nu har och blandar.
  Toppar med bär och havre/sogayoghurt.
  Man får testa lite olika. 🙂

  • Reply
   blue_malin
   6 september, 2013 at 13:34

   Tack för tipset! Kanske värt ett "eget" försök med mer personliga favoriter.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.