Yoga

yoga - gyan mudra

Jag är en friluftsälskande yogi som hittade till yogan via kundaliniyogan 2007 när jag fick tips om att andningen inom yoga kunde vara bra efter att jag haft dubbla lunginflammationer. Jag gick några kurser och testade även andra yogaformer under en period. Men det är egentligen först på senare år som jag kommit djupare in i yogan. Numera är yogan en naturlig del av mitt liv, och en viktig del för att finna balans och perspektiv i en stundtals ganska hektisk småbarnsvardag. Flera gånger har yogan hjälpt mig genom tuffa perioder och på många sätt varit det som hållit mig över ytan. Genom yogan har jag fått lättare att lyssna på min egen inre röst, släppa prestationskrav och ändå utmana mig själv där det behövs, både fysiskt och mentalt. Yogan har också lärt mig vikten av balans mellan det fysiska och mentala.  En stark kropp räcker inte så långt om inte det mentala är med på båten. Med medvetenhet och närvaro, och ett ansvar för sina egna handlingar och upplevelser – dvs det mentala i balans – så bidrar det å andra sidan i stor utsträckning till välmående och upplevd hälsa. Vi behöver bägge för att kunna vara i balans över en längre tid.

Jag är utbildad yogalärare inom Global Yoga, och när jag gick min grundutbildning kände jag att jag hittat hem inom yogan. Dels i yogaformen som sådan, men också i värmen, stöttningen och atmosfären inom Global Yoga-gemenskapen. Global Yoga är utvecklad för att vara anpassad till 2000-talets människa. Fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner, och tekniker från många yogaformer blandas i yogaklasser med precision och flöde. Du får möta yogan på ett lekfullt och samtidigt utmanande sätt.

Vill du yoga med mig?

Just nu finns jag på Nordic Wellness Linköping Tornby på torsdagar 6.30-7.30. Du är varmt välkommen dit!

Till hösten 2018 kommer jag även guida GlobalYoga varannan tisdag 19.00-20.15 på Lilla Yogastudion. Vill du yoga med mig där så kan du boka plats redan nu!

Vill du eller ditt företag anlita mig till särskilda tillfällen eller teman, så kontakta mig gärna på malin@litelangre.se

yoga - natarajasana

Vill du läsa mer om mina tankar kring yoga?

Ta en titt i kategorin Yoga på bloggen