Yoga

yoga sittande fearless heart

Jag är en friluftsälskande yogi som hittade till yogan via kundaliniyogan 2007 när jag fick tips om att andningen inom yoga kunde vara bra efter att jag haft dubbla lunginflammationer. Jag gick några kurser och testade även andra yogaformer under en period. Men det är egentligen först på senare år som jag kommit djupare in i yogan. Numera är yogan en naturlig del av mitt liv, och en viktig del för att finna balans och perspektiv i en stundtals ganska hektisk småbarnsvardag. Flera gånger har yogan hjälpt mig genom tuffa perioder och på många sätt varit det som hållit mig över ytan. Genom yogan har jag fått lättare att lyssna på min egen inre röst, släppa prestationskrav och ändå utmana mig själv där det behövs, både fysiskt och mentalt. Yogan har också lärt mig vikten av balans mellan det fysiska och mentala.  En stark kropp räcker inte så långt om inte det mentala är med på båten. Med medvetenhet och närvaro, och ett ansvar för sina egna handlingar och upplevelser – dvs det mentala i balans – så bidrar det å andra sidan i stor utsträckning till välmående och upplevd hälsa. Vi behöver bägge för att kunna vara i balans över en längre tid.

Jag är utbildad yogalärare inom Global Yoga, och när jag gick min grundutbildning kände jag att jag hittat hem inom yogan. Dels i yogaformen som sådan, men också i värmen, stöttningen och atmosfären inom Global Yoga-gemenskapen. Global Yoga är utvecklad för att vara anpassad till 2000-talets människa. Fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner, och tekniker från många yogaformer blandas i yogaklasser med precision och flöde. Du får möta yogan på ett lekfullt och samtidigt utmanande sätt.

Vill du yoga med mig?

Våren 2020 håller jag terminskurs i Yoga Flow på torsdagar 19.00-20.15 på Lilla Yogastudion. Den är fullbokad, men det brukar kunna finnas drop-in-platser då och då när någon får förhinder. Dessa kan du boka via LillaYogastudions hemsida! Jag håller också workshops på Lilla Yogastudion, dessa hittar du mer information om här. Samt att jag även tillhandahåller PT-yoga (enskilda klasser eller mindre grupper) via Lilla Yogastudion – dessa tillfällen kan du boka här.

Företags- och specialklasser

Sitter du t ex i en ledningsgrupp och känner att yoga vore något för er, som en del i stresshantering och/eller hållbart ledarskap? Eller vill du ge medarbetarna en chans att landa och samtidigt röra på sig? Kanske en konferens som behöver utrymme för återhämtning? Eller är du privatperson som vill ha en skräddarsydd temaklass till något särskilt tillfälle (möhippa, svensexa, föreningsaktiviteter etc)? Då är du varmt välkommen att kontakta mig på malin@litelangre.se

yoga lunge med twist

Vill du ha mer yoga-inspiration?

Ta en titt i kategorin Yoga på bloggen