Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Älgköttbullar med messmörssås

Posted on 20 januari, 20131 juli, 2015

I veckan hittade jag färsk älgfärs i affären, så därför vankades älgköttbullar. Försökte till det svänga ihop en messmörssås efter minne av den sås vi åt i Borlänge på väg till Vasaloppet för något år sedan. Riktigt god blev den faktiskt!

Foto: M. Eklund

Köttbullar:
ca 500g älgfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
5 krossade enbär
salt, timjan, vitpeppar
Sås:
2-3 dl grädde
2 msk viltfond
några matskedar messmör
svartpeppar efter smak
Finhacka löken och stek den mjuk i smör i ca 5 min. Blanda med övriga ingredienser till en smet. Rulla köttbullar och stek i smör ca 6 min eller tills de är klara. Koka pasta under tiden köttbullarna steks. Koka upp grädden och blanda i fond. Smaka av med messmör efter smak och krydda. Koka en knapp minut. Servera med tillbehör efter smak, vi hade skivad gurka, lingonsylt och lättstekta champinjoner. Enjoy!

2 thoughts on “Älgköttbullar med messmörssås”

  1. Annoula skriver:
    21 januari, 2013 kl. 10:14

    Mmmm! Älgfärs = göttigöttgött!

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      21 januari, 2013 kl. 18:00

      🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Tio väntade och oväntade fördelar med att kallbada
    Tio väntade och oväntade fördelar med att kallbada
  • Veckans vegetariska: Snabblagad falafel
    Veckans vegetariska: Snabblagad falafel
  • Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
    Mina fyra bästa yogiska andningsövningar

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com