Träning

En Vätternrunda småbarnsmorse-style

I går var vi en sväng till Motala och hängde i den nya stora lekparken som ligger precis i Vätternrundans målområde. Nostalgin var total, och jag minns känslan efter målgång som igår, fast det är hela nio år sedan jag körde själv. Lyckan, stelbentheten, ryggömheten, och framförallt tröttheten! Som gjorde att jag somnade mitt i målgångsmaten…

Just nu är jag ju verkligen inte i närheten av tränad för en runda runt pölen, men idag blev jag faktiskt klar med cykelmomentet i Ica-klassikern – samma distans som Vätternrundan. Så här kommer min racereport från en åtta veckors Vätternrunda kan man säga… Varsågoda!

 • Jag har tagit duttcyklingen till nya nivåer. Ingen cykeltur har nämligen varit längre än 17km. Men ibland har jag cyklat tre gånger per dag. Med och utan barn på släp.
 • Racern står fortfarande och samlar damm i garaget – den här rundan har gjorts med MTB och en helt vanlig cykel, oftast med mellan 11 och 18,5 kg last bakpå.

 • Jag har klarat mig med marginal eftersom jag bara registrerat helt avklarade kilometrar. Så om klockan visat t ex 14,8km har jag antingen fått lov att cykla 200m extra för att få registrera 15, eller vackert fått nöja mig med 14. Oftast det senare. Så totaldistansen ligger nog på ca 305-310km skulle jag tro.
 • Jag har cyklat skog, grus, landsväg och cykelbana.

 • Precis som förra året, så tjuvar Ica lite och förlängde stopptiden, men jag klarade mig på den ursprungliga perioden. Så inget rävspel från min sida…
 • Det var faktiskt knivigare än jag trodde att få ihop cyklingen. Mest för att jag värderar nattsömn och matförberedelser högre än cykelkilometrar. Men nöjesrundorna med barnen underlättade helt klart.
 • Vi har numera en ettåring här hemma som alltid svarar ”schykkaaaaa” när vi frågar vad hon vill göra. Oftast följt av ”tattooooo”, eftersom det allra bästa hon vet är att ta en cykeltur och kolla på traktorer!

 • Det ryggonda jag led av i början har tack och lov hållit sig undan nu på slutet.
 • Jag har inte sprungit en enda kilometer sedan i april. All tillgänglig träningstid har lagts på cykling (och yoga, den försummar jag helst inte). Det säger kanske en del om hur mycket sån där egentid jag har.
 • Jag har bara cyklat en enda gång i regn. Så kom inte och säg att det har varit dåligt väder i vår!

 • Min runda runt pölen har jag duttat med i åtta veckor typ. Johan Olsson (ni vet, skidåkaren…) tog inte ens åtta timmar på sig…
 • När det begav sig på riktigt hade jag under samma period tillryggalagt ca 100mil. Nu 30. Tant börjar bli gammal och klen. Eller småbarnstrött. Eller prioriterar annat än långa långpass. Den där sömnen…
 • På avslutningsrundan idag var hela familjen med (i cyklar och cykelstolar) och utlåtandet blev att ”jag tror du fått lite klipp i benen i alla fall, för nu behöver jag inte vänta på dig hela tiden…”

Nu väntar vilomånad i Ica-klassikern, innan sim-delen startar 17 juli. Jag tänkte först köra den i bassäng, men efter en kommentar på min Facebook-sida är jag bra sugen att köra den i öppet vatten som på riktigt. Frågan är bara var jag ska hålla hus då… Tips, någon?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Camilla
  18 juni, 2017 at 20:48

  Heja dig!! Snygg jobbat 🙂

 • Reply
  Löpar-Åsa
  19 juni, 2017 at 18:03

  Wow! Bra jobbat! Det låter som att du har haft ganska kul på kuppen!

 • Reply
  Kari
  19 juni, 2017 at 22:25

  Ja!! Det är klart att du skall simma utomhus! Det är det härligaste som finns att glida fram med ett tantigt bröstsim så att man kan titta på näckrosorna, eller ligga på rygg och plaska lite lojt under ulliga moln. Har du ingen klocka som kan mäta simmade meter (min klarar tex inte av bröstsim eftersom armarna är så mycket under vatten då) så siktar du bara på att simma typ 90 minuter så har du klarat dina tre kilometer med råge.

 • Reply
  Mari
  20 juni, 2017 at 14:32

  Bra där! Hur länge har man på sig på varje gren?

 • Reply
  Ingmarie
  23 juni, 2017 at 22:35

  Grattis!!! Och såklart u ska simma i open water. Det är ju det är grejen! Du kan simma i princip var som helst i Sverige där det är tillåtet. Är inte helt säke rpå var du bor men runt Motala/Linköping finns det ju massor av sjöar!

 • Reply
  MarathonEmma
  30 juni, 2017 at 23:19

  Underbart, härligt jobbat! 😀

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.