Övrigt

Ett Foto I Timmen från Östgötaslätten till Dalafjällen

Idag bjuder jag på en variant av ”en vanlig dag hos Lite Längre”. Fast idag är ingen vanlig dag. För vi har åkt på semester. Är hur skönt som helst att komma iväg till lite riktig snö så kanske jag kan få nån slags känsla av att det faktiskt har varit vinter… Ett Foto I Timmen – EFIT – får ni här. 


07.02. Frukostkaoset nästan avklarat. Packlistan skymtar och ägget ännu ej uppätet.


08.03. Underhåller rastlösa barn medan sambon trycker in det sista i bilen. Det ena barnet hade för övrigt feber i natt. Timing! Men mår bättre nu.


08.20 Asch, bonusbild precis efter att vi kommit iväg och lämnat snöstormen hemma. Liiite måste man ju faktiskt kolla på Vasaloppet. SVT play…


09.02. Tillfälligt lugn i den fullstoppade bilen. Lillan har somnat. Vi kollar på Bamse i nån minut. Värsta illamåendet efter filmroddande och sjungande på kurviga vägar har lagt sig.


10.01. På väg igen efter ett svinkallt fikastopp utanför Örebro. Trycker en macka, blir av med känseln i fingrarna och kollar mellantider i Vasaloppet. En kollega beräknas åka på 4.37. Det är starkt!


11.06. Vi stannar för lunch i Prästbäcken. Här finns hamböjare mä pommfrittisar. Å lillan ger oss ett mysigt bajsblöjsbyte på en toa utan varmvatten och skötbord. Men det är snö på backen och minusgrader!


12.03. Åter inålad i bilen och film på. Alfons Åberg den här gången. Halvvägs nu!


13.01. Nu är det vinter på riktigt utanför! Till och med snö på träden ju. Jag har träsmak i röven och bägge ungarna sover. Kommer bli en intressant läggning ikväll… Men förhoppningsvis får jag möjlighet att sträcka ut ryggen ikväll med lite yoga… Läser också Helenas race report från Nattvasan och blir tårögd, får gåshud och är om möjligt ännu mer sugen på att åka nästa år!


14.00. Fikastopp på en mack i Malung full med toanödiga Stockholmare. Framtidsfabriken rakt över gatan. Det börjar lukta skidåkning nu.


15.03. Asch, nu får det bli en selfie från den överbelamrade bilen.


16.01. Framme vid nyckelutlämningen i Tandådalen. Exalterade föräldrar försökte få treåringen att förstå det mäktiga med Vasaloppsstarten. Hon frågade uttråkat: Ska vi åka upp för den där backen så vi är framme snart?


17.00. Utsikt från stugan. Fjällkänslan har infunnit sig och magarna är fyllda med mat. Snöskotern bakom knuten får nog vila i frid tills den smält fram i vår.


18.02. Försöker bädda en dubbelsäng och en spjälsäng utan madrass med ett bäddset. Det går sådär… Men löser sig till slut, som det mesta.


19.05. Ettåringen har somnat… 


20.04. Lugnt! Varm mjölk och långkalsonger har lyckats värma upp mig igen. Börjar bli sådär skönt fjällsömnig och ser fram emot en händelserik dag imorgon…

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Camilla
  5 mars, 2017 at 21:15

  Kul att följa er resa upp! 🙂

 • Reply
  Emma Hällbacka
  5 mars, 2017 at 22:38

  Vilket roligt inlägg ^^ Tycker fler bloggare borde göra sådana här inlägg 😀 Som snapchat fast i lugn och ro haha mvh tantvarning

 • Reply
  Reach Your Goal
  5 mars, 2017 at 22:41

  Tycker sådana här inlägg ett foto i timmen är roliga 🙂 Hoppas ni får härligt vårvinterväder under er vistelse!

 • Reply
  JHH
  5 mars, 2017 at 23:09

  Roligt inlägg att följa 🙂 Har själv aldrig gjort något sådant inlägg. Kanske skall testa i veckan 🙂

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   15 mars, 2017 at 19:48

   Gör det! Ganska kul för en själv också att liksom stanna upp en gång i timmen och fundera över vad man pysslar med.

 • Reply
  Kari
  5 mars, 2017 at 23:16

  Det där var mer vinter än vad jag har haft sammanlagt. Hoppas ni får en bra semester!

 • Reply
  Ingmarie
  7 mars, 2017 at 21:15

  Vilken resa! Men åh vad mysigt för er att vara framme!

 • Reply
  Mari
  8 mars, 2017 at 11:40

  Åh, kuligt inlägg ju 🙂

 • Reply
  Vårvinter i Sälen - Lite Längre
  16 mars, 2017 at 20:47

  […] är det en vecka sedan vi kom hem från vår lilla semester. Resan dit har jag ju redan dokumenterat, och lite skidåkning och yoga har det ju också visats glimtar ifrån. Men resten… Jag […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.