Träning

Den märkliga (cykel)kroppen

Alltså, jag förstår ibland inte. Hur kroppen kan vara så oförutsägbar. Och inte alls leverera det jag förväntar mig. Varken när det är åt det positiva eller negativa hållet. 

I lördags hade jag ätit bra och kände mig ganska fräsch, och tänkte mig en längre cykeltur med vardagscykeln på kvällen. Men fick ge mig betydligt tidigare än planerat. Pga en väldigt seg kropp men framförallt pga en riktigt trasslande höft/ryggslut. 

I tisdags morse rastade jag mig själv och Lill-fisen med mannens cykel (för den har vi cykelstol på). Mest för att testa ryggen och få luft. Inget krångel alls från nån del av kroppen.


Och igår kväll tänkte jag ta en runda med min vardagscykel mest för att rensa huvudet efter en ganska rörig och energikrävande dag. Men den rundan blev längre än planerat. Och ännu lite längre. För benen kändes rappa och ryggen lugn. Kände bara lite lite allra sista biten. 

Så vad är det som händer egentligen? Vad avgör dagsform och krämpor? Hemmalyften under dagen inverkar ju säkert när det gäller ryggen, och mat och yoga för resten av kroppen. Men samtidigt jag ser egentligen inget samband. Fräsch när jag tror jag är trött. Och låg och öm när jag känner mig laddad. Jag fattar inget. Så det är nog kanske inget att grubbla över. Utan bara att gilla läget och hänga med…

Och kanske ta och säsongsinviga racern snart!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  12 maj, 2017 at 22:22

  Den dagen vi löst det mysteriet kan vi nog skippa att jobba resten av livet. 😉 fast egentligen tror jag bara att det är så enkelt att vi är levande varelser i ständig rörelse på både in- och utsidan. Varenda cell skiftar hela tiden. Det kan vara så enkelt att man sovit lite för lite eller för mycket, ätit något som varit mindre bra för kroppen den dagen eller tänkt tankar som påverkar. Vi får nog bara hänga med så gott det går. 🙂

 • Reply
  Trail & Inspiration
  15 maj, 2017 at 16:30

  Hm..? Har inte heller löst det där svaret…
  Men de gånger det känns bra, är det nog bara att tacka och ta emot! 😀

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.