Tankar

2017: Ett år av förändring

Jag har gått och klurat ganska länge på vad jag ska ha för ledord för 2017, och hade egentligen bestämt mig för förändring ganska tidigt. Så häromdagen när jag spanade på en sån där sida med ett gytter av bokstäver och man ska ange vilka ord som är de tre första man ser, och de kommer vara tongivande för året, blev jag inte förvånad över vad jag såg. Peace, balance, change. Inte för att jag tror på att just en sådan övning har någon faktisk verkan, men det var lite komiskt att just förändring var med. Därför får 2017 helt enkelt bli ett år av förändring.

Jag har nog alltid gillat förändring. Eller snarare, aldrig varit rädd för det. Jag blir uttråkad om tillvaron är för statisk och gillar att vidga mina vyer. Men i år känner jag att jag behöver lägga lite mer fokus på att aktivt förändra en del i mitt liv. Egentligen kanske mest för att uppnå de där andra två orden – peace and balance. Sinnesro och balans i livet i mitt eget personliga fall. 2016 var ett sådant skräpår på många sätt att jag behöver vända blad och börja på nytt.

forandring 1
På det privata planet är det redan förändringar på gång. På jobbet har jag satt bollen i rullning också, för någon månad sedan. Utöver det har jag massor av andra idéer och planer som jag skulle vilja verkställa, men som just nu får stanna i mitt huvud och präntas ner på små lappar som påminnelser och målsättningar till mig själv. Tids nog kommer jag nog skriva om det så att fler än jag själv kan läsa också.

I sann Lite Längre-anda så är också små förändringar välkomna. Allt som liksom tar mig ett steg längre mot den tillvaro jag vill ha och behöver. För det behöver inte vara livsomvälvande för att få kallas förändring hos mig. Även om det såklart också kan vara kul eller rentav nödvändigt ibland. Men lite längre i taget duger också fint. Många bäckar små, så att säga!

bear with changed position
Lika viktigt är det att i vissa avseenden leda förändring, tycker jag. Att vara den förändring man själv vill se. För att åstadkomma förbättringar för sig själv, andra, eller kanske de som har det svårt i världen. Så oavsett stort eller smått, så behöver jag fokusera på att göra 2017 till ett år av förändring. För att det behövs. För att jag ser fram emot det. För att jag kan.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Camilla
  2 januari, 2017 at 23:42

  Jag gillar det! Jag tycker förändring är bra, för det mesta iaf.

 • Reply
  Annikas Ekologiska
  3 januari, 2017 at 07:36

  Härligt med förändring ! Bra med ledord för nya året…ska jag också klura på! Tack!

 • Reply
  Mari
  3 januari, 2017 at 09:54

  Bra där! Jag tror på dig, fina du. kramar

 • Reply
  Wilda
  3 januari, 2017 at 16:12

  Jättefint ord och jag gillar ditt resonemang. Önskar dig ett bra och stimulerande år!

 • Reply
  Trail & Inspiration
  3 januari, 2017 at 22:22

  Underbara ord och tankar! <3
  Kram M

 • Reply
  Nina - Min Klockaregård
  4 januari, 2017 at 23:21

  Vilket spännande år du har framför dig!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.