Träning

Den där ICA-klassikern

Alltså, utan att jag riktigt insett det själv, så har jag helt och hållet missat ett delmoment i ICA-klassikern. En riktigt fet DNS helt enkelt. Dessutom på den del som jag tyckte var absolut enklast i den riktiga Klassikern: simningen.

Ska jag vara helt ärlig så har jag glömt bort den. Förmodligen för att den liksom inte passar in i min vardag för tillfället. För egentligen tycker jag ju det är skönt att simma. Jag älskar att paddla kajak och brukade vara rätt grym i roddmaskinen också. Men det var innan barnen. Nu är det sällan det egenutrymmet finns. Eller i allafall sällan det prioriteras. Eftersom det kräver avtal med övriga familjen, och mer planering än att bara snöra på sig ett par löparskor eller göra lite armhävningar i förbifarten.

Fast just simning har jag nästan varit i närheten av. Stor-trollet har gått på minisim i höst så vi har lekt och plaskat i simhallen flera gånger. Dock lämnar jag henne inte åt sitt öde för att själv nöta längder vid de tillfällena…

Fast ibland är lek- och plask och hopp- och skutt med energisk tre-åring nästan mer ansträngande än lite meditativt bröstsim. Rörelse som rörelse, liksom. Något ICA-klassiker-Vansbrosim blir det ju däremot inte av plaskandet, eller av allt annat jag gör i vardagen. För även om syftet med den är att få folk att röra sig, så måste vi ju ändå hålla oss till reglerna. Åtminstone liiite…


För även om det är ganska blött i skogen ibland, så kan det nog ändå inte räknas som simning…

Inför nästa moment, Lidingöloppet, så får jag nog däremot snarare omvänt problem, och riskerar att bli färdig väldigt fort. Eftersom jag går så mycket, och promenadkilometrar också räknas. Så där funderar jag på att sätta upp lite hårdare regler för mig själv. Mer om det i ett annat inlägg!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  18 oktober, 2016 at 09:02

  Hehe! Ibland kan geggiga spår NÄSTAN räknas som simning, tycker jag! 😉

 • Reply
  Märta
  18 oktober, 2016 at 18:48

  ICA-klassikern har jag precis själv anmält mig till 🙂
  Kan hålla med om att i vissa delmoment kan det gå nästan för lätt, så att man får ha strängare regler för vad som räknas och inte, men samtidigt kan jag tycka att det är bra att promenader räknas i löpmomentet, för då öppnar det upp för alla de som inte hade kunnat springa men faktiskt kan ta sig an utmaningen ändå genom att gå.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   24 oktober, 2016 at 11:26

   Kan man hoppa på när som nu? Det kunde man inte i början… Visst är det bra att möjligheten finns, på så sätt kan man lägga ribban på sin egen nivå så det ändå blir utmanande för en själv.

 • Reply
  Åsa
  24 oktober, 2016 at 17:49

  Haha! Glömt bort… Fast jag fattar. Jag tycker att ICA-klassikern låter grym, men eftersom jag inte åkt skidor sen jag var femton faller det liksom på det. Men jag skulle nog också ha lite trögt för simningen. Jag är gym på att simma, men då måste jag ju iväg på en aktivitet TILL! Det liksom räcker som det är.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   24 oktober, 2016 at 20:09

   Fast man måste ju inte skida utan kan gå stavgång och sånt också. Det är det som är det fiffiga. Men håller med om simning. Jag är också grym. Men det är meckigt att ta sig till en simhall och byta om och duscha och greja, och dessutom skaffa barnvakt!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.