Friluftsliv

Tankar på en (skogs)torsdag

Det här med skog alltså. Eller natur överlag. Bra grej för allt möjligt. Stressreducerande. Uppfriskande. Läkande på något vis.


Blir lite ledsen när delar av min skog är avspärrad och strösslats med varningsskyltar om skogsmaskiner. Men vänder snart på tanken och njuter ännu mer av delarna som verkar få vara kvar.


Färger. Nu börjar de komma, de där mustiga höstfärgerna. Rött, gult, orange. Gissar att det kommer vara sådär riktigt sprakande när jag börjar jobba om en dryg vecka. 

Både längtar dit och inte. I våras lovade jag mig själv mycket skog som rehab. Men jag har försummat den. Inte alltid frivilligt. Men oftast i allafall medvetet.

Igår morse låg dimman tät. Termometern visade 6 grader. Idag lite varmare. Men nu är det fritt fram för alla härliga ylletröjor. De passar fint när man tar sig tid att sitta på en sten i skogen.


Åtminstone en liten stund… Skog på recept. Som rehab. Det skulle jag vilja ha!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  22 september, 2016 at 21:39

  Utan skogen undrar jag om jag levt… Jag tror faktiskt det finns en slags ”naturen på recept”. fast kanske det mer är på remiss…Flera behandlingsställen /metoder är just i naturen.
  man får helt enkelt skriva ett varaiskogen-recept till sig själv. 🙂

 • Reply
  Märta
  22 september, 2016 at 22:18

  Jag kan bara hålla med. Jag kan känna ett riktigt fysiskt behov av att komma ut i skogen, går det för lång tid mellan gångerna mår jag inte bra. Finns inte mycket annat som man blir så lugn av som att strosa runt i skogen i sakta mak.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   29 september, 2016 at 12:04

   Visst är det så. Det sorgliga är bara att jag ibland hinner glömma det mellan gångerna, och inser inte förrän jag är ute igen hur bra det faktiskt gör!

 • Reply
  Katta - Bucketlife.se
  23 september, 2016 at 08:53

  Jag tror världen håller på att bli galen för att allt fler förlorar kontakten med naturen totalt. Och tappar respekten för den.
  Framförallt så missar de ju de fantastiska tröstande och välgörande egenskaperna som skog & fjäll & vidder bara öser över en.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   29 september, 2016 at 12:06

   Verkligen! Om fler tog sig den tiden skulle nog framförallt stressrelaterade åkommor minska. Och kreativitet och produktivitet skulle öka, tror jag, om fler kopplade ner och gick ut.

 • Reply
  Rund är också en form!
  23 september, 2016 at 19:24

  Naturen är magisk på flera sätt!
  Balans är viktigt och jag tror, på riktigt, att man (i alla fall jag) hittar den just där. 🙂

  Kram M

 • Reply
  Katrin -Katrins äventyr
  23 september, 2016 at 19:50

  Precis som både du och dina läsare skriver så är naturen hälsosam och ger så ofantligt mycket energi!! Jag har oxå läst om att ha naturen som remiss/medicin vid utmattningssymptom. Det verkar smart!
  Hoppas du får en fin helg med en massa naturtid!

 • Reply
  bureborn
  26 september, 2016 at 21:08

  Vilken fin bild! Man sitter på stenar i skogen alldeles för sällan!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.