Träning

Ständigt lärande yogi

En av mina hemliga drömmar (eller, så hemlig är den ju inte eftersom jag skriver om den här!) är att gå en yogalärarutbildning. Kanske inte så mycket för att faktiskt bli yogafröken, utan i första hand för att få en riktigt grundlig yogautbildning och kunna yoga mer varierar på egen hand med olika syften. Även om jag nog inte skulle ha något emot att bli yogafröken också, i allafall på hobbynivå…

Tills det eventuellt händer så försöker jag  lära mig mer om yoga på egen hand. Läser lite böcker ibland. Det finns fortfarande många yogaböcker jag skulle vilja läsa eller i alla fall titta i och inspireras av. Jag nätyogar ibland. Läser artiklar hos de större yogatidningarna.

Och så instagram-yogar jag. I början kändes det lite konstigt, och det kom en del kommentarer från olika håll, men nu bryr jag mig inte så mycket utan gör det för min egen skull. För att jag lär mig massor av det. Både om övningar och filosofier, men det är också väldigt lärorikt att se hur man själv ser ut när man (tror) att man utför positioner och övningar. Hjälp till självhjälp liksom. Dessutom är det ganska kul!

Paschimottanasana hands on toes

Paschimottanasana med bolster under knäna


Just nu pågår en instagramutmaning som är välgörenhetsbaserad, där initiativtagaren donerar till välgörande ändamål baserat på hur många inlägg som görs i utmaningen. Den är yinyoga-fokuserad och jag har redan lärt mig flera nya sätt att använda hjälpmedel i yogan, vilket jag sällan gör när jag yogar efter eget huvud.

Man kan helt enkelt alltid lära sig något nytt! I sann LiteLängre-anda…

Paschimottanasana with hands on ground

Paschimottanasana med armarna fritt hängande

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ida
    4 september, 2016 at 06:15

    Åhh en dröm är att ha tillräckligt mycket kunskap att kunna yoga hemma själv. Jag behöver det. Men vet inte riktigt vilken ände jag ska börja i…

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.