Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Norsk-tysk ost-och-svamppasta

Posted on 15 augusti, 20168 januari, 2017

Den här veckans veggo blev en till nostalgitripp. Den här gången till ett ganska sjabbigt gemensamhetskök i Geiranger där jag bodde under min sista guidesäsong 2004.

En av mina kollegor var tysk, och vegetarian, och den här rätten har inspiration från henne. Egentligen ska den lagas med världens godaste färskost, Snöfrisk, men den verkar inte sälja så bra i Sverige för den finns inte att få tag på längre. Så chevre eller motsvarande funkar rätt bra också.

Så…

Norsk-tysk ost- och svamppasta

300g färsk svamp
Ett knippe salladslök
Två burkar creme fraiche (eller egentligen den norska varianten – römme)
Ca 100g getost, helst Snöfrisk
Grönsaksbuljong
Örtkryddor
Körsbärstomater

Spaghetti

Koka spaghetti. Skölj och skiva svampen och fräs den tills all vätska är borta. Skiva salladslöken fint och låt den fräsa med svampen utan att få färg. Häll i creme fraiche och buljongpulver. Låt puttra några minuter och smula sedan i osten. Låt allt puttra ihop. Skölj och halvera körsbärstomaterna och lägg i dem på slutet så de bara precis blir varma. Örtkrydda efter smak och servera med spaghettin (och sallad såklart!)

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com