Den här veckans veggo blev en till nostalgitripp. Den här gången till ett ganska sjabbigt gemensamhetskök i Geiranger där jag bodde under min sista guidesäsong 2004.
En av mina kollegor var tysk, och vegetarian, och den här rätten har inspiration från henne. Egentligen ska den lagas med världens godaste färskost, Snöfrisk, men den verkar inte sälja så bra i Sverige för den finns inte att få tag på längre. Så chevre eller motsvarande funkar rätt bra också.
Så…
Norsk-tysk ost- och svamppasta
300g färsk svamp
Ett knippe salladslök
Två burkar creme fraiche (eller egentligen den norska varianten – römme)
Ca 100g getost, helst Snöfrisk
Grönsaksbuljong
Örtkryddor
Körsbärstomater
Spaghetti
Koka spaghetti. Skölj och skiva svampen och fräs den tills all vätska är borta. Skiva salladslöken fint och låt den fräsa med svampen utan att få färg. Häll i creme fraiche och buljongpulver. Låt puttra några minuter och smula sedan i osten. Låt allt puttra ihop. Skölj och halvera körsbärstomaterna och lägg i dem på slutet så de bara precis blir varma. Örtkrydda efter smak och servera med spaghettin (och sallad såklart!)