Träning

Lite felkalibrerad, och därmed shoppingsugen

Jag har ju inte direkt tränat sådär värst mycket det senaste halvåret. Om man bortser från den där vardagsmotionen

Vardagsmotionen brukar jag och sambon roa oss med att jämföra ibland på kvällarna, baserat på vad appen Hälsa i iPhone säger. Skulle jag tro på den så är sambon ungefär tre-fyra gånger så mycket vardagsduracellkanin som jag…

Eftersom jag däremot även ser hur verkligheten ser ut, så kan jag snarare konstatera att någon av oss är felkalibrerad. För:

1) vi går ungefär lika mycket med vagnen när Lill-Trollet ska sova.

2) vi går på ett ungefär lika mycket här hemma, även om sambon nog har lite övertag. Dock är det sällan jag har telefonen med mig inomhus.

En genomsnittsdag kommer jag upp i ca 8-9000 steg medan sambon ofta snittar 25000 typ. Har svårt att tro att inomhusaktiviteterna ger så mycket bonussteg, så tror inte felet ligger hos mig. 

Men jag blir ändå sugen på mer kvalificerad mätning av hur mycket jag faktiskt rör på mig om dagarna. Dessutom har det börjat rycka ordentligt i tränings- och löparbenen, så suget efter den där nya pulsklockan gör sig påmint. Min gamla Garmin 405CX har hängt med i ganska exakt sju år och behöver pensioneras på allvar. Jag menar, den håller faktiskt på att bokstavligen falla i bitar! Och redan för två år sedan tvivlade jag på dess precision. Frågan är bara vad som ska få ersätta den…

Just nu står valet mellan en Polar M400 och en Garmin 230. Den senare nästan dubbelt så dyr som den första. Funktionsmässigt verkar de ganska likvärdiga. Så frågan är om det är värt pengarna att fortsätta vara Garmin-tjej? Eller om jag kanske rentav borde satsa på något helt annat… 

Åh, dessa i-landsproblem…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  JHH
  8 augusti, 2016 at 06:19

  Jag har Polar M400 och känner mig väldigt nöjd med den 🙂 jag använder den bara till träningen så kan inte säga så mycket om hur det fungerar för vardagsaktivitetsregistreringen.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   24 augusti, 2016 at 08:47

   De flesta verkar ju faktiskt väldigt nöjda med den, så kanske värt att våga byta lojalitet ?

 • Reply
  bureborn
  9 augusti, 2016 at 07:29

  Nog luktar det glädejkalkyl av sambons stegräknare allt! 🙂 25 000 steg ska man knalla på bra för att få ihop en alldeles vanlig vardag.
  Som Garmintjej utropar jag förstås Garmin! Men har i ärlighetens namn inga argument bakom – förutom att jag är en garmintjej.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   24 augusti, 2016 at 08:48

   Det är ju just det där med argumenten… Magkänslan säger Garmin, bara för att jag alltid haft det. Allt annat talar nog för Polar…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.