Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Plättspett

Ibland gör jag mig lite extra till för att matcharma husets lilla chef. Den här rätten var ett sådant försök och inspirationen kommer från Fredriks fika, fast här lite omgjort för att passa mer som mat och inte bara fika. Försöket var riktigt lyckat och slank snabbt ner i allas magar. Så vill du veggo-charma en treåring kan jag verkligen rekommendera det här. Funkar säkert även med normalstora pannkakor som skärs i bitar, vilket förmodligen går lite fortare.

Plättspett

Smet:
4dl mjöl
8dl mjölk
3 ägg
Smör att steka i

Fyllning:
Allt som treåringen gillar. Jag tog kiwi, äpple, banan och fetaost

Grillspettspinnar

Vispa ihop mjöl och mjölk. Blanda i äggen. Smält smör i stekpanna/-or och grädda sedan små plättar (en tesked per plätt är lagom). Skär under tiden fyllningen i tunna skivor. Varva sedan plättar och fyllning på spetten, och servera antingen kalla eller varma. Allt efter smak. En ”plättsallad” till funkar fint om man inte orkar trä upp allt på spett…

plaettspett

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    bureborn
    5 juli, 2016 at 09:33

    Superfiffigt! Det gäller att ”lura” di små ibland. Själv gjorde jag pannkaksfigurer (ritade former med smeten i stekpannan), och målade veritabla konstverk med ketchup på allt möjligt. 🙂

  • Leave a Reply