Träning

ICA-klassikern

I diverse flöden har jag senaste veckan sett en del om ICA-klassikern. Ett sådant där klassiskt initiativ för att få folk att röra på sig mer. 

Jag har ju lovat mig själv att inte sätta några krav på träningen under 2016, utan fokusera på #glädjebalansenergi. Men detta kändes lite lagom på något vis. Eftersom jag just nu inte ens får träna hårt, även om jag skulle vilja. Att röra på sig förespråkas dock varmt. Frisk luft, cirkulation, motverkande av trötthet. Kanske minutrar på motionscykeln i garaget, promenader och stavgång, vem vet? Sådant får nämligen också räknas in, och på det här viset kan jag dokumentera det som mer känns som rehabilitering och friskvård, än som kravfylld träning. 

Jag anmälde mig hur som helst. Ställer inga som helst krav på att tvunget behöva fullfölja om kroppen säger annat, utan ser det som en möjlighet att fokusera på välmående också. Underlätta vägen tillbaka och påminna mig själv att jag mår bra av motion, och att lite och ofta också gör skillnad och förhoppningsvis kommer göra att jag mår bättre.

  
Är det kanske fler som hakat på eller som tänker göra det? Säg till vettja, så kan vi peppa varandra!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  23 mars, 2016 at 05:53

  På något vis tycker jag den verkar vettigare än den ”riktiga” helt enkelt för att jag har märkt att många toktränar inför varje enskild grej men mellan gör de typ ingenting.. På ICA vis kanske det blir jämnare träning och mer utspritt? Dock kan jag tycka man skulle få tillbaks de där 50 kr om man klarar det. ICA har väl pengar ändå menar jag… 😉 Fast det går ju inte att kolla om folk verkligen gjort det förstås… Och vinner man något är det ju extra kul!

 • Reply
  Klassikern | blogg@bureborn
  5 april, 2016 at 07:34

  […] så tipsade Malin om ICA-klassikern. Den tar jag mig härmed […]

 • Reply
  Min nya träningskompis | Lite Längre
  15 maj, 2016 at 09:00

  […] går inte direkt supersnabbt framåt med min Ica-klassiker, pga de senaste månadernas prövningar. Men det går i alla fall sakta åt rätt håll, och tills […]

 • Reply
  Nytt försök med Ica-klassikern - Lite Längre
  18 april, 2017 at 20:15

  […] grenar förra året. För att jag borde kunna så mycket bättre än så i år, med tanke på att jag har helt andra förutsättningar. För att om jag inte klarar det i år, ja då kan man verkligen undra hur jag ska ta mig igenom en […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.