Recept Träning

Stegökning och ingefärafrossa

Ibland blir vardagen så himla påtaglig när man använder sig av små hjälpmedel för att få svart på vitt hur den ser ut. Jag brukar försöka hålla koll på hur mycket jag rör på mig i vardagen med hjälp av hälso-appen som finns i iPhone. Eftersom min vanliga vardag faktiskt inte är så hälsosam för kroppen, och jag därför försöker påminna mig själv att ta mig upp från stolen och inte slita ut rumpan i förtid.

Nu har jag inte jobbat på snart en vecka, utan är på pappret ”hemma och vilar” inför förlossning och annat. Hälsoappen talar dock om för mig att den fysiska vilan blir det inte mycket av, jämförelsevis. Trots att jag inte släpar med mig telefonen när jag knatar runt inomhus (vilket jag gör på jobbet), så visar den här veckan dubbla stegmängden i snitt per dag, jämfört med jobbveckorna. Ändå känns det som jag vilar. Vilket är ytterligare bevis för att det för mig inte är framförallt fysisk återhämtning som är viktig, utan mental, vilket jag skrev om i förra veckan.

Idag, däremot, anstränger jag mig för att hålla mig så vilande det går. Snorinfernot slog till med full kraft inatt, så jag tvingar mig själv till soffläge de timmar Trollet är på dagis, och frossar i ingefärabrygd och vatten. Receptet hittade jag från början hos Marathon-Mia för ett antal år sedan, och så här brukar min variant se ut:

Ca 10cm färsk ingefära

Ca en halv liter vatten

Honung

Citron

Skala och slanta ingefäran. Häll på vatten, koka upp och låt koka under lock ca 15 min. Häll upp brygden i en tekopp. Blanda i en rejäl sked honung och ca en halv pressad citron.

 

Ingefärabrygd – my cup of tea idag

Resterande brygd kan med fördel sparas i kylen med ingefärabitarna kvar i, för riktigt starkt avkok, vilket sägs skrämma förkylningsvirusen på flykten fortare än kvickt. Detta kan sedan blandas i t ex morgonjuicen eller smoothien, och liknar de recept på ingefärashot som cirkulerar här och var.

 

Placebo eller ej – gott är det i alla fall

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Liltraining - Maria Lavestedt Segeblad
  4 februari, 2016 at 13:07

  Oh den måste jag prova, ingefärashoten menar jag! Tack för tips!! Har också tänkt på att jag behöver mer mental återhämtning och ska försöka införa en ny rutin med avslutande shot eller näringsrik smoothie på kvällen och mindfulness i sängen innan jag somnar.

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 14:31

   Låter som en bra rutin! Man sover så mycket bättre om man kopplar bort lite först.

 • Reply
  Rund är också en form!
  4 februari, 2016 at 21:01

  Låter fräscht! 🙂

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 14:31

   🙂

 • Reply
  Matsdotter
  5 februari, 2016 at 13:50

  Ingefära är ju bra mot allt 😀 Krya på dig!

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 14:30

   Visst är det så? Gott dessutom!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.