Recept

Goda tips

För några år sedan gjorde jag en hel del nötbollar, energibars och annat med mindre socker. Helt enkelt för att jag inte är så jätteförtjust i socker. Men ändå ganska förtjust i goda saker. Vilket ju såklart är väldigt individuellt. Minns att det då cirkulerade en del lovord om så kallad ägglatte, men tyckte det lät väldigt osmakligt.

Nu på sistone har det börjat dyka upp igen, bland annat hos härliga Beata. Nyfiken som jag är blir jag ändå lite sugen på att testa, särskilt eftersom jag dels försöker dra ner lite på mjölkprodukter just nu (för att undvika att belasta min lever i onödan, och därmed minska risken för att jag får graviditetsklåda den här gången), dels behöver få i mig saker som ger mycket energi på ett lätt sätt, och det sägs att man blir mätt av ägglatte. En av mina bloggkollegor, Annika, kallar sin variant för nötig paleolatte, vilket låter betydligt godare av någon anledning. Så den testade jag häromdagen när jag jobbade hemma och hade redskap och ingredienser till hands. Utlåtande? Helt OK. God smak, och jag blev ganska mätt. Men den var inte sådär krämig och mumsig som jag är van vid att en latte ska vara. Fast testar jag fler gånger utan att testa en vanlig emellan, så vänjer jag mig nog.

 

Kaffe med kokosolja, mandelsmör, kardemumma och ägg…

Testlatten intogs med en annan nytestad godsak som jag däremot är supernöjd med, och som kommer från en annan av mina nyfunna bloggvänner i nätverket. Egna bounty bars gjorde jag för någon vecka sedan, för att ha i frysen och knapra på när kroppen suktar tonvis av energi efter förlossningen. Men jag får nog göra en ny sats snart, för de är snart slut… Så goda är de! Precis lagom kokosaktiga och inte alls så söta.

 

Hemgjord Bounty!

Eftersom dessa bounty bars var ett sådant lyckokast, så funderar jag på att testa fler av Annikas recept. T ex hemgjorda lat-snickers. Låter inte så dumt, va?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Annika
  30 januari, 2016 at 21:02

  Å visst är dem goda <3 Måste köpa hem mer kokos och göra egna. Blev sugen, hehe!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  30 januari, 2016 at 21:13

  Jag hade glömt bort ägglatte ju, tack för påminnelsen 🙂 Det är ju smidigt och bra som mellis tycker jag. Låter extra gott med nötsmör också!

 • Reply
  Anna Jansson
  31 januari, 2016 at 11:26

  Ägglatte kanske är värt att prova, jag kör ofta med kokosolja i kaffet för att få lite mer mättande känsla.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.