Tankar

Fem bra saker just nu

Med tanke på hur världen ser ut just nu så törs jag nästan inte sätta på radion eller TV’n, eller öppna en nyhetsapp. Blir så nedstämd av alla hemskheter och galenskaper som fyller flödena. Så därför känner jag att jag måste få lite motvikt. Det finns ju massa bra saker som fyller tillvaron också. Skulle kunna nämna många, men är här några saker som lyfter upp mitt sinne just nu:

 1. Dotterns största önskan i paket från tomten: En ballong. Det kommer bli billig julklappsshopping i år… Bara att passa på antar jag, innan iPads eller märkeskläder börjar dyka upp på listan!
 2. Saffranssäsongen är här. Det är så himla gott med saffran! Till helgen ska jag nog kanske rentav baka lite, kanske en saffranskaka eller saffranslängd.
 3. Järntabletter. Håller energin någorlunda uppe och kompenserar fint för uteblivna järnrika mellanmål, pga att aprikosbristen i Europa är påtaglig och min energibarsfantasi utan aprikoserna är obefintlig.
 4. Promenader i dagsljus. Min huvudsakliga konditionsträning just nu. Rensar trött kontorshjärna. Syresätter instängda muskler och ger välbehövlig eftermiddagsenergi.
 5. Tacksamhet! Förmågan att se de små guldkornen. Att bli lycklig av en kram. Tacksam över utebliven förkylning. Nöjd över nästan en hel natts sömn.

  

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anna Jansson
  26 november, 2015 at 23:16

  Den där aprikosbristen hade jag missat, men sen är ju inte aprikos min favvo. Jag använder mycket dadlar eller fikon i bars.

  • Reply
   Malin
   28 november, 2015 at 14:00

   Jag vill mest ha dem för att de är järnrika. Så därför jag inte riktigt vet vad jag ska ta istället. För smaken funkar ju fikon och dadlar utmärkt.

 • Reply
  Ida
  27 november, 2015 at 06:18

  Åhh därför jag inte hittat torkade aprikoser i affären på ett tag :/

  • Reply
   Malin
   28 november, 2015 at 13:59

   Ja… Dålig skörd och svårt att transportera från krigsområdena säger de.

 • Reply
  Kari
  27 november, 2015 at 22:58

  Hoppas på Katrins utmaning du också så blir det genast fler bra saker – för alla friluftsäventyr är ju bra!

  För övrigt har jag precis bunkrat upp med saffran och har fyra kuvert som ligger i en ficka i handväskan och gör mig glad varje gång jag letar efter mobilen…

  • Reply
   Malin
   28 november, 2015 at 13:59

   Det är sant!

   Man kanske skulle ha ett lager saffran i väskan 🙂

 • Reply
  Maria Lavestedt Segeblad
  28 november, 2015 at 22:19

  Ja motvikt behövs verkligen till allt hemskt som pågår utanför hemmets trygga vrå. Vilken fin lista, tack för pepp!!

  • Reply
   Malin
   6 december, 2015 at 19:52

   Eller hur? Var så lite så!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.