Hemlagat

Höstgryta och bloggtips

Jag har en del norska bloggar på min läslista. De flesta av dem är inriktade på mat på ett eller annat sätt. Det är lite nostalgiskt att läsa recept på potetball, får-i-kål, römmegröt och annat typiskt norskt, gärna med en modern twist. Eftersom jag gillar att laga grytor på hösten så blev jag väldigt sugen på Anitas recept från tidigare i veckan. Twistade såklart till det lite som jag alltid gör när jag hittar något recept som verkar gott, beroende på vad jag har hemma eller hittar i affären. Högrev istället för vilt. Mer svamp, mindre kålrot, mer ärter, buljong istället för vatten och så vidare. Serverades med vanlig kokt potatis och blev väldigt gott. Brunost (eller mesost heter det väl egentligen på svenska) i matlagning är förresten verkligen underskattat! Dessutom ganska järnrikt, vilket är bra för mig just nu. Gjutjärnsgrytan och köttet hjälpte förhoppningsvis till ytterligare!

   
 
Två andra norska bloggar jag gillar skarpt är Paleoliv och Mias Mat. Framförallt den förstnämnda har varit en favorit länge. Sara skriver inte bara om god mat (ja, den ser verkligen god ut, även för mig som inte är någon utpräglad paleo-anhängare utan äter det jag mår bra av enligt mig själv), utan om andra saker som jag gärna vill bli tipsad om och som ligger mig varmt om hjärtat. Begränsat sockerintag. Fotriktiga skor. Småbarnstips. Lite träningstips.

Mias Mat har jag börjat följa ganska nyligen, och ännu inte testat något av recepten. Men i princip alla ser så goda ut att man egentligen vill ställa sig i köket på en gång! Spana in vettja!

Nackdelen med norska matbloggar? Kan vara svårt att hänga med i fackspråket om man inte är inföding. Men man lär sig.

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Camilla
  26 oktober, 2015 at 14:41

  Det där såg gott ut! 🙂

  • Reply
   Malin
   27 oktober, 2015 at 08:11

   Det VAR det 🙂

 • Reply
  Anita
  26 oktober, 2015 at 15:19

  Nei så hyggeleg!
  Så gøy at du blei inspirert:)

  Klem frå Anita

  • Reply
   Malin
   27 oktober, 2015 at 08:11

   Absolut! Tack för inspirationen! Kram.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.