Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Mustiga höstgrytor

Posted on 4 oktober, 20121 juli, 2015

På hösten gillar jag att göra mustiga grytor. Det hör liksom till att äta lite mer värmande mat och för mig är det lyx att ha tid med långkok. Så jag tänkte tipsa om några goda grytor.

I söndags gjorde jag en jazzig chili (hur hittar man nånsin igen det receptet om man inte kommer ihåg att det hette just så??). Riktigt god, även om jag drog ner något på alla chilisorter den innehåller för att skona känsliga magar. Serverade den med potatis, matyoghurt och tunnbröd eftersom avocadon vi hade hemma inte riktigt höll måttet.

En annan favorit är klassiska Boeuf Bourgignon. Per Morbergs variant blir sådär mustig som man vill ha den och räcker till många matlådor också, det är ju en av fördelarna med långkok generellt.

När jag var vegetarian lagade jag ganska ofta kikärtsgryta. Oftast på känsla, men ungefär som i det här receptet. Ofta med mycket soya, ingefära och vitlök i. Och svamp såklart, som är en favorit. Vegogrytor tar ju heller inte lika lång tid att göra som köttgrytor, om man vill ha gryta utan att det måste puttra så länge.

Vad lagar ni för grytor i höst?

2 thoughts on “Mustiga höstgrytor”

  1. Ida skriver:
    9 oktober, 2012 kl. 08:25

    Åhhh tack för bra tips. Jag brukar göra gulasch, men tar lite olika recept på nätet då.
    En annan favorit är detta http://www.kokaihop.se/recept/flaskkotletter-i-ugn-3 ibland lägger vi till fräst bacon. Eller för såsen med fetaost och soltorkade tomater. Kanongott!!!

    Svara
  2. Pingback: Höstgryta och bloggtips | Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com