Det var ju ett bra tag sedan jag lade upp något veggo-recept här. Det har varit lite sisådär med inspirationen kan man väl säga, samt att jag ju gått på kostplan fram till för en månad sedan och ätit efter någon annans huvud. Men nu börjar jag hitta stinget igen, och här kommer dagens skapelse:
Grönkålspaj
Räcker till fyra stora portioner och två barnportioner
Pajbotten:
Enligt mitt favoritpajrecept. Dubbel sats.
Fyllning:
250g hackad grönkål (färsk)
3 schalottenlökar, hackade
rapsolja och smör
8 ägg
3 dl mjölk
200g riven ost, gärna fetaost
kryddor efter smak, jag tog paprika, vitlökspulver, oregano, salt och vitpeppar
Gör pajdegen enligt receptet jag länkat till. Detta är min favoritpajdeg alla kategorier. Så lätt att jobba med, så god! När pajskalet förgräddas: Fräs löken i smör och olja. Häll i grönkålen lite i taget och fräs den tills den reduceras och blir blank. Krydda efter smak. Lägg kålblandningen i pajskalet när det är förgräddat. Vispa äggen ca 1 minut. Tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll äggstanningen över kålen och toppa med osten. Grädda i ca 30 min i 180 grader. Servera med finrivna morötter blandat med grovrivet äpple.