Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Grönkålspaj

Posted on 3 maj, 201523 juni, 2017

Det var ju ett bra tag sedan jag lade upp något veggo-recept här. Det har varit lite sisådär med inspirationen kan man väl säga, samt att jag ju gått på kostplan fram till för en månad sedan och ätit efter någon annans huvud. Men nu börjar jag hitta stinget igen, och här kommer dagens skapelse:

Grönkålspaj

Räcker till fyra stora portioner och två barnportioner
groenkaalspaj
Pajbotten: 
Enligt mitt favoritpajrecept. Dubbel sats.
 
Fyllning:
250g hackad grönkål (färsk)
3 schalottenlökar, hackade
rapsolja och smör
8 ägg
3 dl mjölk
200g riven ost, gärna fetaost
kryddor efter smak, jag tog paprika, vitlökspulver, oregano, salt och vitpeppar
 
Gör pajdegen enligt receptet jag länkat till. Detta är min favoritpajdeg alla kategorier. Så lätt att jobba med, så god! När pajskalet förgräddas: Fräs löken i smör och olja. Häll i grönkålen lite i taget och fräs den tills den reduceras och blir blank. Krydda efter smak. Lägg kålblandningen i pajskalet när det är förgräddat. Vispa äggen ca 1 minut. Tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll äggstanningen över kålen och toppa med osten. Grädda i ca 30 min i 180 grader. Servera med finrivna morötter blandat med grovrivet äpple.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Gör det själv: enkel hemgjord Nutella
    Gör det själv: enkel hemgjord Nutella
  • Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat
    Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com