Övrigt

En finne för rumpan

Jag vill ha tillbaka min rumpa! Den där jag hade innan bebis. Den försvann liksom utan att jag fattade hur det gick till. Både styrkemässigt och omfångsmässigt. 10 cm av stussmåttet är bortblåst, bara en sån sak!

Jag tror inte att jag kunnat föreställa mig innan hur man bara kan tappa kontakten med sin rumpa och vad det innebär. Killar verkar ha ännu svårare att förstå fenomenet och skrattar mest lite sådär fnysigt oförstående.

Hur som helst. Min egen lilla teori är att den förlorade rumpkontakten är orsaken till att man ofta på långt håll kan se om det är en kvinnlig eller manlig löpare som kommer springande. Ni vet de där lite kobent svängande fötterna. Syns nästan aldrig hos killar. Sällan hos unga tjejer heller. Utan mest hos dem som svänger fötterna ut åt sidan istället för driver dem rakt framåt, för att rumpan har blivit lat och okontaktbar.

Nu tror jag i alla fall jag återfunnit musklerna jag letat efter. Bara att se till att de återfår sin forna form också! Bästa övningen för mig, som liksom var som en aha-upplevelse (och gav mig stel rumpa i flera dagar!) var den s k finnen. Fast med en pilatesboll som stöd. Man får se till att skjuta fram höften ordentligt så att det verkligen är hamstrings och framförallt rumpan som får suga i när man lutar sig framåt så långt baksidan klarar!

Var är rumpan nuförtiden??

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  bureborn
  25 februari, 2014 at 20:52

  Lat rumpa kan säkert vara en förklaring, men jag tror det finns fler saker som kan bidra till de där vispande fötterna man ofta ser hos tjejer (även hos mig när jag blir trött). Som tjejers höftkonstruktion och graden av kobenthet. I mitt fall kan nog den lata rumpan vara en svår bov i dramat. Lyckas dock inte alls aktivera rumpan med finnen, allt jag fått de gånger jag provat är kramp i baklåret.
  Lycka till med rumpjakten!

  • Reply
   blue_malin
   2 mars, 2014 at 14:19

   Absolut, nåt måste det ju vara eftersom man sällan ser vispfötterna hos killar. Rumpan kan säkert vara lat på olika sätt också. Fick tips igår om att bara sitta på en stol och försöka spänna en skinka i taget utan att spänna höftböjaren. Inget jag lyckades med kan jag säga…

 • Reply
  Snorkkis
  26 februari, 2014 at 05:24

  Ja att använda boll till den övningen är ju smart, det ska jag testa! 10 cm rumpa borta?! Hoppas du hittar den igen.
  Jag vet inte hur det är med min rumpa, om den försvunnit nu senaste året eller om det är så att den sjönk ner när jag fyllde 30. Hörde att den liksom kan sjunka ner en bra bit just dagen man blir 30.

  • Reply
   blue_malin
   2 mars, 2014 at 14:19

   Hmm… Kanske har min rumpa fått en 35-årskris då med andra ord. Om åldern spelar in menar jag 🙂

 • Reply
  Bloggen fyller fem år! - Lite Längre
  12 februari, 2017 at 07:38

  […] var mammaledig och tränade en hel del. Skrev om styrkefinnar, löpning och amningsdieten. Började fundera på att börja jobba igen och hann till och med åka […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.