Övrigt

2014: Stabil och stolt

Nyårslöftet kom häromdagen. Nu är det dags att sätta mål för året. Något att jobba emot i träningen.

Träningen nuförtiden är ju rätt annorlunda mot för något år sedan. Jag är heller inte i närheten av den form jag nog skulle ha velat vara i nuläget. Därför var det inte helt lätt att bestämma om och isåfall vad som skulle bli träningsmålen 2014. Men för någon vecka sedan kom jag på det. Det var så självklart när snilleblixten slog till, eftersom det kommer att påverka alla andra eventuella resultat. Jag ska fokusera på min hållning. Stabil och stolt hållning.

Det är till och med så att jag borde gjort det för flera år sedan. När jag gick en projektledarkurs där vi som deltagare skulle ge varandra återkoppling var det en tjej som sa till mig att det hon tyckte jag framförallt skulle jobba med var min hållning. Bara en sån sak liksom!

Men nu är det dags att ta tag i det. Det kräver nämligen att jag jobbar med bål- och bäckenstabilitet ordentligt. Det kräver att jag stärker axlar. Att jag prioriterar rörlighet för bröstmuskler och höftböjare. Det kräver också att jag lär mig att sträcka på mig och inte rasa ihop som en säck. Områden som alla är något av svaga länkar i dagsläget. Som, om de blir starkare/rörligare, också hjälper mig att undvika skador, att bli en bättre löpare igen, att orka med att vara kontorsråtta utan att få ryggont, och att bära runt på liten såklart. En stabil kropp och stolt hållning är en säkrare utgångspunkt för vardagen helt enkelt. Utan det blir det svårare att nå andra, mer resultatfokuserade mål.

Utgångsläge, nyårsdagen 2014. Foto: M. Eklund

Jag tänker mig också att det även kan gälla som ett mentalt mål. Som ett mantra. Stabil och stolt. Att komma ihåg och påminna mig om närhelst jag behöver det, oavsett om det är i en träningssituation eller i vardagen. I tanken. Inställningen i svåra eller utmanande situationer, på jobb eller fritid. Man blir vad man tänker liksom. Så får det bli.

#stabilochstolt . Mitt 2014.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  bureborn
  2 januari, 2014 at 15:25

  Gott nytt år! En kanonfint mål, både i träningen och livet som helhet! Hur gör du med dina mål och löften när året är slut – stämmer av?

  • Reply
   blue_malin
   4 januari, 2014 at 12:02

   Tack detsamma! Absolut uppföljning. Man vill ju veta hur det har gått 🙂

 • Reply
  Avstämning och nytt mantra | Lite Längre
  1 juli, 2015 at 18:57

  […] #stabilochstolt kallade jag det ena. Ett både fysiskt och mentalt mål som jag både lyckats och misslyckats med. Den fysiska delen har jag verkligen fokuserat på och jag känner stor skillnad. Hållningen är helt annorlunda. Jag var till och med tvungen att mäta mig häromdagen, för det kändes som att hela jag rätats ut på något sätt. Knasig, jag vet, men det kändes verkligen så. Yogandet och min armhävningsutmaning under hösten har bidragit till betydligt bättre styrka och jag märkte enorm skillnad i skidspåret häromdagen. Den mentala delen däremot, har väl gått sådär. Man skulle väl kunnat säga att den drunknat i allt annat… Det andra var mer medveten konsumtion. Jag får ge mig själv pluspoäng här. För jag har faktiskt begränsat mina inköp rätt rejält. Jag har inte på något vis haft köpstopp, men det var ju inte tanken heller. Det som kanske drar ner betyget lite är barnshoppingen (där jag haft lite svårt att begränsa mig), även om jag också där försökt ha min målsättning i bakhuvudet. Detta tankesätt kommer definitivt att finnas kvar som en vägledning. Så vad har jag då för tankar om 2015? Jag tänker inte sätta några mål eller avge löften. Tänker mig mer att jag ska skapa mig ett mantra för 2015. Eller egentligen skapade jag det för flera månader sedan när jag ett tag tänkte beställa en personlig almanacka (men sen fick jag en riktigt snygg via jobbet).  Jag tänker så här: […]

 • Reply
  Längtar efter bakåtböjningar | Lite Längre
  20 april, 2016 at 12:35

  […] komplimanger för min hållning när jag var yngre. Jag som jobbade hårt för att få tillbaka min stabila och stolta hållning efter förra graviditeten. Nu har jag lika lång väg att gå igen tror […]

 • Reply
  Intervju hos Bloggar om Hälsa | Lite Längre
  21 juni, 2016 at 10:40

  […] Använd gärna taggen på instagram för att berätta vad den innebär för dig! Eller lämna en kommentar här. Jag började använda den första gången som ett nyårslöfte, och hur jag tänkte då hittar du i det nyårslöftesinlägget. […]

 • Reply
  #stabilochstolt – edition 2.0 | Lite Längre
  26 juni, 2016 at 21:28

  […] något år sedan hade jag som nyårslöfte att bli stabil och stolt. Både fysiskt och mentalt. Fysiskt är jag i ungefär samma läge som då och behöver bli […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.