Övrigt

Sista gravidyogan

Idag var sista gravidyogatillfället hos Yogakraft. Eller ja, för min del var det sista. De startar en ny omgång redan nästa vecka, och rent teoretiskt skulle jag nog hinna slutföra den om dansaren/dansösen i magen stannar där så länge som det är tänkt. Men jag nöjer mig med en omgång.

För även om det varit fantastiskt skönt, rogivande, nedvarvande och jag har fått många förmodligen värdefulla tips inför en kommande förlossning (även om jag egentligen inte har en aning om vad som väntar), så har det också varit lite av ett stress- och planeringsmoment att hinna dit till 16.30 på fredagar, varje fredag. Vissa veckor har jag haft väldigt svårt att ens hinna landa innan passet är i princip slut, vilket väl egentligen säger mer om att jag borde göra något åt vardagen, men då får man liksom inte ut maximalt av passet.

Jag tar istället med mig tankeövningarna, andningsövningarna och yogapassen (som vi fått på papper) och ska försöka leta upp mantra-CDn som jag vet att jag har någonstans och hoppas jag kan avsätta tid här hemma i lugn och ro och fortsätta yoga åtminstone nån gång i veckan. Har ju också yoga-CDn jag skrivit om tidigare som jag kan variera med om jag inte vill ”tänka själv” utan vill ha ett pass där man blir helt vägledd och bara kan sväva iväg.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  rundarocksaenform
  9 mars, 2013 at 15:58

  Har du snappat upp tillräckligt mycket övningar och teknik, är det kanske skönare att köra yogan hemma, när det passar dig bättre? 🙂

  Ha en skön lördag!

  • Reply
   blue_malin
   10 mars, 2013 at 10:32

   Ja, jag hoppas på det. Ha en skön söndag!

 • Reply
  Ingmarie
  10 mars, 2013 at 04:25

  Förstår att det kan upplevas som stressigt men jag tror att om du fortsätter öva hemma kommer du ha stor nytta av det. 🙂 (Hur många gånger var det sammanlagt?)

  • Reply
   blue_malin
   10 mars, 2013 at 10:32

   Åtta gånger var det, så en del borde ha satt sig i alla fall.

 • Reply
  Ida
  11 mars, 2013 at 07:54

  Jag är lite ledsen för att jag missade de två sista gångerna. Det har varit ett fantastiskt sätt att avsluta fredagarna på. Men de senaste två fredagarna hade inneburit alldeles för mycket stress för att det skulle vara värt det. :/ Jag skulle också kunna gå nästa omgång, men det är en del resor inplanerade i vår. Och annat som kommer ta upp mina fredagseftermiddagar, så jag får försöka lösa det på något annat sätt 🙂

 • Reply
  blue_malin
  12 mars, 2013 at 19:04

  Ja, det är ett dilemma det där faktiskt. Man vill ju inte stressa för att stressa ner liksom 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.