Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Fylld bakpotatis

Posted on 24 mars, 201323 juni, 2017

Den här veckans vegetariska blev fyllda bakpotatisar. Riktigt smarrig söndagslunch (ja, favoriterna svamp och ost var såklart med den här veckan också!), om än kanske inte den nyttigaste. Men med en rejäl sallad på spenat, ruccola, tomat, gurka och gärna avokado så blir det inte så himla tokigt ändå. Bra en hemmasöndag också, för även om det tar ganska lång tid att laga så sköter det sig självt i ugnen större delen av tiden. Inspirationen kommer ifrån ett recept i Crank’s Gröna Kokbok.

Fylld bakpotatis

fylld bakpotatis

Till 3-4 portioner
 
4 stora bakpotatisar
olja att pensla med
 
150g champinjoner, delade i mindre bitar
olivolja till stekning
några droppar tabasco
salt och peppar efter smak
1 ägg
1 dl creme fraiche
1 msk gräslök, hackad/klippt i småbitar
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk fransk senap
150 g långlagrad riven ost
 
Borsta potatisarna och pensla dem med olja. Baka potatisarna i ugn i ca 180 grader tills de är mjuka. Det tar ca 60-75 min beroende på hur stora de är. Fräs champinjonerna i olja och krydda med tabasco, salt och peppar. Vispa upp ägget i en bunke. Blanda i creme fraiche, gräslök, vitlöksklyftan (pressad), senap och ost till en röra. Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur och mosa innandömet (spar ca 1cm potatis som ”skålar” att lägga röran i. Blanda i svamp och potatis i ägg-blandningen. Lägg röran i potatisarna och gratinera i ugn ca 15 minuter i 180 grader.

3 thoughts on “Veckans vegetariska: Fylld bakpotatis”

  1. bureborn skriver:
    24 mars, 2013 kl. 19:42

    Mums! Jag älskar fyllda bakpotatisar! Att det sen finns de som varnar för högt GI och fet ost…Mat ska vara njutbart!
    Håller tummarna för att du besegrar förkylningen! Vapenarsenalen är det då inget fel på.

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      27 mars, 2013 kl. 19:30

      Mat ÄR gott! Nyttig mat också, men ibland vill kroppen ha massor med ost 🙂

      Svara
  2. Pingback: Veckans vegetariska: Favoriter i repris - Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com