Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Pasta Lentica

Posted on 18 februari, 201312 mars, 2017

Även den här veckan blev det snabblagad veggo. Tur var väl det för vi var hungriga! Det gick till och med så snabbt att äta att jag alldeles glömde bort att fota innan det hela var borta! Så kan det gå.

Inspirationen fick jag från en av kommentarerna hos Bureborn i veckan som gick. Googlade upp ett recept, och modifierade som vanligt lite grann så som jag tyckte passade. Resultatet blev över förväntan och konkurrerar absolut ut vilken köttfärssås som helst.

Pasta Lentica

ca 400g okokt spaghetti
2 burkar kokta gröna linser (Saltå Kvarn har bland annat)
200g tomatpuré
3 hackade vitlöksklyftor (mosa dem med kniven när du ska få av skalet så kommer smaken ut bättre)
sambal oelek efter smak (en dryg tsk funkade för mig)
olivolja
ca 3 dl vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
75g parmesanost
ca 100g vällagrad ost (vi kör Boxholms extralagrade Borgmästarost, storfavorit!)
Sätt ugnen på 220 grader. Koka pastan enligt förpackningen. Fräs tomatpuré och vitlök i olivolja i någon minut. Späd med vatten, buljongtärning och sambal tills du får en sås i en konsistens du gillar. Häll av och skölj linserna. Blanda spaghetti, linser och tomatsås och lägg i en ugnsform. Strö över osten, som du grovrivit. Gratinera i 10-15 min i ugnen.
Servera med grönsallad och gärna rivna morötter med pressad citron.

4 thoughts on “Veckans vegetariska: Pasta Lentica”

  1. anneliten skriver:
    18 februari, 2013 kl. 21:38

    Men vad kul att du hittade min favorit – pasta Lentica. Jag var under en period middagsfridskund och lyckades där få in just det receptet i deras repertoire.

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      22 februari, 2013 kl. 07:38

      Åhå, där ser man! Kan meddela att det numera finns hos några kollegor också, som tyckte denna linsvariant verkade mycket godare (och snabbare och lättare) än deras linsgryta från Linas matkasse 🙂

      Svara
  2. bureborn skriver:
    20 februari, 2013 kl. 20:04

    Nu finns det två brukar gröna linser i min skafferilåda. Pasta Lentica nästa!

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      22 februari, 2013 kl. 07:38

      Spännande! Tror för min del att färdigkokta är ett måste för denna rätt, eller att koka linserna i förväg. För tidsödande annars 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com