Övrigt

En riktig måndag

Idag har varit en sån där riktig måndags-måndag när man fumlar och spiller och allmänt klantar sig. Så där så man egentligen borde stannat kvar i sängen eller något för att undvika diverse små missöden. Inget allvarligt, mest sådär typiskt måndagsaktigt. Skulle jobba hemma för att i lugn och ro kunna göra kvartalsprojektrapport. Men hade helt glömt att grävkillarna som dränerar om vårt hus håller på och väsnas med grävmaskinerna på dagarna. Så ingen lugn och ro men ändå tur att jag var hemma eftersom grannen glömt flytta sin bil, eftersom grävarna behövde komma in i huset och kolla vattenledningar, och eftersom jag då också kunde multi-taska lite med hemmasysslor som varit eftersatta.

Fortsatte måndagstendenserna med att spilla kaffe på favvo-jeansen när jag på min mini-fikapaus skulle surfa på flera datorer samtidigt. Blev utslängd från fjärranslutningen på jobbdatorn och kunde inte alls vara så effektiv som jag tänkt, i allafall inte på jobbfronten.

En annan anledning till att jobba hemma idag var att jag skulle på adeptlunchdate med studenten jag är mentor för. Ut i finvädret och ta bussen in till stan. Varmt som tusan, men oj vad skönt! Var en kvart tidig och hann lapa D-vitamin i tio minuter på en parkbänk och titta på lunchjoggare som kutade förbi. Andas ut, insupa stadsluft under lunchtid sådär som jag aldrig hinner med annars. Fick i mig en rejäl portion kåldolmar till lunch och vi pratade på av bara den. Det är så är kul att vara mentor! I början av projekten brukar jag alltid tänka att ”vad ska väl JAG kunna bidra med” men jag inser varje gång att det är just genom att vara jag, dela med mig av erfarenheter och synvinklar som jag fyller mitt syfte som mentor. Saker som kanske för mig är ganska obetydliga betyder tänkvärda infallsvinklar för en student på väg ut i arbetslivet. Det är bra att få den eftertanken ibland och inse att man ändå tillför något här i världen!

Inte så måndagsaktig lunch alltså (även om jag spillde ut halva vattenglaset…) utan riktigt energigivande! Ilade hem igen, försökte få igång jobbdatorn utan större lycka, den var fortfarande seg som kolasås. Satte en deg under tiden jag försökte få igång den och hann sedan med en promenad med hemkommen sambo under degvilotiden, åt och jobbade ikapp under jäsningen (spillde bara liiite mjöl på golvet…), bakade av och tada:
tranbaersbroed

Ut kom min egen variant på Solros- och tranbärsbröd. Det här är nog mer solros-kross-russin-aprikos-bröd med lite vilsna frusna tranbär ingömt. Ruskigt gott blev det i allafall! Bra avslut på en måndag med mycket spill, både av vätskor och tid.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ida
    13 mars, 2012 at 10:15

    Hembakt bröd är verkligen toppen!!! Bra blogg!!!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.