Övrigt

Sandwichbröd och grova rågfrallor

Blev dubbelbak idag. Jag hade lite abstinens, det är ju ett tag sen jag bakade sist. Säkert flera veckor 🙂

Min favoritbakbok just nu är Heléne Johanssons Bröd från Brunkebergs bageri. Lätt att lyckas med recepten, fyllig smak och lättförståeliga. Lite roliga ingredienser också. Surdeg förstås. Gärna frukt, frön, nötter och annat gott.

Idag blev det både sandwichbröd (som senare resulterade i varma mackor med champinjonstuvning, kalkon, soltorkade tomater och ost) och grova rågfrallor. Oftast twistar jag till recepten i allafall liiite grann, men den här gången var det minimalt med twistande och framförallt rågfrallorna blev mycket mer lättarbetade den här gången än förra.

Nu har vi bröd så vi klarar oss i veckan i alla fall!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply