Friluftsliv

Lättillgängligt friluftsliv

Friluftsliv är en rätt stor del av mitt liv numera. Men så har det inte alltid varit. Ett tag tyckte jag att friluftsliv verkade svårt, och nördigt. Men faktum är att det inte alls behöver vara svårt, utan det går att göra sin utevistelse väldigt nära och konkret. Lättillgängligt friluftsliv, helt enkelt.

När man tänker finns det så otroligt mycket att göra ute i naturen. Ofta behöver man inte alls planera långa och komplicerade turer. För många av oss finns friluftslivet väldigt nära inpå, och är något vi kan ägna oss åt i stort sett dagligen.

Dessutom har friluftsliv många hälsofördelar, så även om vi varken äger tält eller vandringsryggsäck, borde vi ägna oss åt friluftsliv. Idag har jag skrivit en artikel hos Bloggar om Hälsa om hur du kan tänka för att få till lite mer lättillgängligt friluftsliv. Friluftsliv på nära håll helt enkelt!

För mig är det min älskade närbelägna skog, som oftast blir föremål för friluftsliv. Inte så ofta ensam som jag kanske skulle vilja, men att ha barnen med sig har stora fördelar det också. De får ett naturligt förhållande till naturen och friluftslivet. Dessutom får de redan från början med sig hälsofördelarna med att vara ute mycket.

Friluftsliv

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Trail & Inspiration
  18 januari, 2017 at 14:00

  Man kan verkligen göra det så himla enkelt.
  Inte ovanligt att många krånglar till det. Den där naturen alltså…. *dör en smula (av kärlek)* 🙂 <3

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   26 januari, 2017 at 22:02

   Precis. Naturen är ju där runt hörnet, det behöver inte vara så svårt.

 • Reply
  Mari
  18 januari, 2017 at 21:39

  Det behöver verkligen inte alls vara komplicerat, bra inlägg 🙂

 • Reply
  Kari
  18 januari, 2017 at 23:53

  Amen på det! Det är precis så jag försöker leva även om Bryssel inte gör det så enkelt för mig. Men det är därför jag valde att ta en natt under bar himmel i julas i skogen ett par kilometer hemifrån – och det är därför vi valde att sova på mysigt hotell under julens löparäventyr. Enkelt är det viktigaste – och att det är vackert så klart!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   26 januari, 2017 at 22:05

   Åh, jag ligger alldeles för långt efter med läsandet! Låter ju fantastiskt det där. Enkelt och bra, precis som det ska vara!

 • Reply
  Hanna
  19 januari, 2017 at 09:49

  Mycket bra inlägg!

 • Reply
  Att hitta nya (natur)pärlor - Lite Längre
  16 augusti, 2017 at 12:41

  […] härligt och fjällikt (förutom att just fjällen saknades i bakgrunden då!). Helt klart en ny naturpärla runt knuten. Jag älskar att vara i naturen, och har den som tillflyktsort. Som återhämtningskälla. Trots […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.