Övrigt

En annorlunda vardag

Hela det här året har ju hittills varit ganska annorlunda på många sätt. Hur många familjer i Sverige där båda vuxna har heltidsjobb går t ex hemma bägge två de första 7,5 månaderna av en bebis liv?

Imorgon är tanken att min vardag fortsätter att vara annorlunda, fast på ett lite annat sätt. Jag ska börja jobba igen. Förvisso bara deltid eftersom jag fortfarande är sjukskriven på deltid, men ändå. Hur många mödrar i Sverige börjar jobba igen när bebis inte ens är åtta månader? Av dem som har heltidsjobb som anställd…

Jag har redan fått en del kommentarer om det, vilket i sig säger en del om normerna kring föräldraledighet, men nu var det inte det jag skulle skriva om, i alla fall inte idag.

Utan om vardagen som väntar. Som också den kommer se lite annorlunda ut. Jag har inte helt vant mig vid tanken att inte när som helst kunna gosa med världens gladaste, mest viljestarka bebis. Eller inte kunna ha filosofiska diskussioner med en väldigt omtänksam, grubblande och bestämd treåring.

Inte heller har jag helt accepterat att min dagliga utomhusdos kommer sjunka drastiskt och att jag inte längre kommer kunna strössla bloggen med promenadbilder.

Men å andra sidan behöver jag testa mig själv lite. Se hur landet ligger rent orkesmässigt. Om min chemobrain klarar av vuxendiskussioner och sifferklurigheter.

Jag behöver få träffa den så kallade vanliga vardagen igen. Köra bil, klä mig i annat än det mest bekväma och praktiska. Fixa håret och glömma matlådan. Snacka strunt vid fikabordet och få vara något annat än mamma och cancerpatient. Tänka på annat än dagisförkylningar och få annat i huvudet än oro och dåligt samvete.

Vi får se hur det går och hur länge det varar…

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mia
  3 oktober, 2016 at 09:23

  Ser fram emot inlägget om normer kring föräldraledighet! Det finns så många tyckare därute om hur föräldrar bör göra. Men mest önskar jag dig lycka till i den nya vardagen. Kram

 • Reply
  Rund är också en form!
  4 oktober, 2016 at 10:41

  Ser också fram emot inlägget!
  Jag började jobba efter 7 månader på två av tre barn och fick också höra ett och annat om det. Men barnet HAR en pappa också! Jag förstod inte alls (icke) ”problemet”…

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   12 oktober, 2016 at 20:23

   Spännande! Blir intressant att höra om de kommentarerna var samma som jag fått.

 • Reply
  Nu går jag på pappaledighet! - Lite Längre
  7 januari, 2017 at 20:19

  […] oktober, när jag började jobba, så antydde jag i ett blogginlägg att jag tyckte att det var ganska fascinerande vilket bemötande man får om man som kvinna börjar […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.