Tankar

Om jag fick en extra timme varje dygn…

Eller egentligen: Om dygnet hade 25 timmar skulle jag… Det är det som är veckans tema hos Bloggar om Hälsa.

Ämnet kom upp som ett led i att många verkar känna sig stressade just nu. Det är lite av ett vårfenomen tycker jag. Vårarna innehåller ofta så mycket som ska göras och hinnas med. I trädgårdar, på skollov, inför sommaren, före semestern och så vidare. Personligen känner jag mig inte särskilt stressad för tillfället. Möjligen lite livsstress då – att inte uppleva livet tillräckligt. Men det jobbar jag på varje dag!

Däremot kan jag tänka mig jättemånga saker jag skulle kunna ägna den där extra timmen åt. Ett långt ostört yogapass. En skön skogspromenad. Kreativt arbete (fota, skriva, pyssla, fixa). Baka surdegsbröd. Umgås med familjen. Se någon serie eller kanske t o m en film. Läsa alla de böcker jag aldrig kommer mig för att läsa. För att nämna några saker

Allt det här skulle nog egentligen kunna klämmas in på de 24 timmar jag redan nu har. Det handlar bara om planering och prioritering. För tiden vi har till förfogande är på något sätt det enda som är konstant och som vi alla har lika mycket av. Det är bara upp till en själv vad man gör av den och vad man väljer till eller bort. Helena skriver väldigt klokt att hade vi den där extra timmen skulle den nog bara bli en i mängden. Väldigt sant tror jag. Det är liksom det som är hela poängen, tycker jag. Att medvetet välja och prioritera hur man spenderar den tid man har, istället för att önska sig mer.

Ändå finns det en sak jag skulle fokusera på att använda den där timmen till, och det är sömn. Jag skulle verkligen behöva mer, och har svårt att se hur jag skulle kunna prioritera så att jag får till det utan extra tid. Jag lägger mig tidigt (oftast innan 21 för tillfället), och går upp vid 06.30. På pappret massor med timmar. Men med en liten som behöver mat och en annan som drömmer mycket, så blir det ett antal vakentimmar varje natt.

Man skulle kunna hävda att jag borde ta tillfället i akt att sova på dagen, men jag kan liksom inte somna ordentligt då. Inte någon längre stund iallafall. Så om jag fick en timme, och fick välja att lägga den på natten, då skulle jag utnyttja den till att SOVA!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  bureborn
  10 april, 2016 at 20:51

  En timmes extra sömn låter skönt och välgörande, tycker jag. Själv skulle jag gärna ta en tupplur på dan. En halvtimme. Och morgonfika med tidning och cappucciono den andra halvtimmen.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   11 april, 2016 at 08:55

   Det där lät ju inte helt fel det heller! Tidningen blir mest pappersskräp här. Och cappuccino, mmm…

 • Reply
  Om dygnet hade 25 timmar - Victoria
  17 december, 2017 at 18:38

  […] Läs om vad Malin skulle göra om dygnet hade 25 […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.