Träning

Utgångsläge inför mjukstart

Idag är det tio dagar sedan hon kom ut, det lilla mini-Trollet. Tio dagar av minimalt med sömn, maximalt med mat och bara begränsad fysisk aktivitet. Kryddat med lite inslag av vabbruari.

För varje dag som går känner jag hur kroppen liksom letar sig tillbaka till normalläge, även om det är långt kvar på vissa områden. Närmre på andra.

Jag kände mig förvånansvärt stabil i magen ganska tidigt. Såpass att jag bara var tvungen att kontrollera häromdagen hur det låg till med den eventuella delningen av magmusklerna.

Facit: den finns där, har lite djup på sina ställen, men är bara en-två fingrar bred. Hur nu det gått till. Med tanke på att den var jättestor förra gången. Inte så konstigt att magen känns oväntat stabil med så liten delning.

Men jag försöker att inte jämföra så mycket med förra gången, utan försöker istället hänga med på resan hur det är nu och jobba framåt utifrån det. Jag mjukstartar och sätter inga prestationsmål utan vill bara fokusera på att återfå funktion i muskler och återhämta mig konditionsmässigt och kanske till och med förebygga och boosta energinivåerna lite inför vad som väntar senare i vår.

Mars får därför bli ganska oplanerad träningsmässigt. Jag hoppas kunna komma igenom MammaMage-appen ganska snabbt med tanke på utgångsläget, och tänker mig välgörande promenader med lite ökande längd. Sätter sedan punkt för ambitionerna där, och låter allt annat bli en bonus om energinivåerna och vardagen tillåter.

 

Kroppens egen återhämtning – magen efter 1, 5 och 10 dagar

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Åsa
  29 februari, 2016 at 19:08

  Herregud, har det redan gått tio dagar? Tiden går så fort!
  Skönt att du återhämtat dig så pass bra redan!

 • Reply
  bureborn
  1 mars, 2016 at 09:07

  Säger som Åsa, hur i hela friden har det hunnit gå tio dagar redan!
  Jag tittar på dina magbilder och fascineras av hur snabbt kroppen ändå letar sig tillbaka till utgångsläget. Rent otroligt hur anpassningsbar en kropp ändå är – och så himla funktionell.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   1 mars, 2016 at 11:02

   Tiden bara flyger iväg!
   Ja, kroppen är bra fascinerande! Det ger lite hopp inför tråkigheterna framöver.

 • Reply
  Helena
  4 mars, 2016 at 10:05

  Grattis till din flicka! Det låter som att du kommer komma tillbaka ganska så snabbt, om du vill.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.