Tankar

Välkommen frost – det tredje adventsäventyret

Äntligen, ÄNTLIGEN, möttes jag igår av minusgrader när jag vid åtta-tiden stack ut näsan genom dörren för att veckohandla. Att det också innebar så hårt fastfrusen is på rutorna att sambon fick hjälpa till, och fick kämpa lite han också, får man liksom ta. Veckohandling kan också vara lite av ett äventyr om man är sent ute, men eftersom jag var så tidigt ute så blev det en lugn historia och är inte det som mitt adventsäventyr handlar om.

För faktiskt, så fick vi till ett litet äventyr på riktigt så här på tredje försöket. Vi packade fikaväskan med varm choklad och lussekatter, och även lite annan beprövad proviant som banan och mackor, och åkte till Kungsbro naturreservat och tänkte oss en mysig fika i solen i fågeltornet där.

Decembrig eftermiddagssol

Vi missbedömde såväl solens decemberläge som sällskapets äventyrslust och fikasug, så utflykten blev lite annorlunda än hur vi först tänkt.

Utsikt mot norr från toppen av tornet

Den varma chokladen uppskattades i allafall, och säkert en hel tugga av lussekatten. Äventyrslusten smög sig på lite mer och utsikten beskådades i flera andetag.

Med blicken hemåt

Fågelbon beundrades och frusna vattenpölar var riktigt spännande och intressant. För att inte tala om stelfrusna koblajor och hästbajsar!

Fikaskugga

Ganska snart framkom önskemål om att åka hem (och det var trots allt ganska råkallt nere vid Roxen i december!), men precis som jag misstänkte så framställs äventyret så här dagen efter som betydligt mer spännande och underhållande än vad det verkade upplevas som just då. Bara det fått smältas och bearbetas lite. Så det kan nog, om jag har tur, komma önskemål om fler utflykter med varm choklad framöver!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Katrin -Katrins äventyr
  14 december, 2015 at 21:48

  Skoj att du drog ut på adventsäventyr även denna vecka! Och jag tror att det blir fler önskemål om utflykter med varm choklad framöver, vem kan motstå det liksom?
  Lite fundersam på varför jag inte kan se dina bilder helt bra? De blir väldigt avlånga….

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:02

   Varm choklad är ju ganska bra att locka med på så sätt! Tack för tipset om bilderna, hoppas det är åtgärdat nu (på senaste veckornas inlägg i allafall).

 • Reply
  Emma L
  15 december, 2015 at 09:05

  Har samma problem som Katrin med bilderna. De blir utdragna. Vet inte om det är att jag läser via bloglovin? Är nog inte tillräckligt teknisk för att förstå problemet.

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:01

   Verkar vara något med appen, för det är bara där det uppkommer. Som att de blir låsta i någon konstig storlek om man inte redigerar i appen.

 • Reply
  Camilla
  15 december, 2015 at 14:56

  Samma här, avlååånga bilder 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  15 december, 2015 at 15:25

  Det gör det alldeles säkert. Så där är nog de flesta, stora som små, att vi minns det (lite mer) med glädje och värme efter ett litet tag. 🙂

  Kram M

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:00

   Ja, selektivt minne är nog en folkåkomma tror jag 🙂

 • Reply
  Första advent a la Lite Längre - Lite Längre
  27 november, 2016 at 21:40

  […] som jag gillade skarpt och hakade på, eftersom den innehöll utomhusmys. Vi tog bl a med oss varm choklad till ett närliggande fågeltorn, och filurade i friluftsområdet. Jag tipsade också om att äventyr, eller ävenflykter, utomhus, […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.