Övrigt

Lyckad snabbmat

Jag tycker ofta att jag till vardags har rätt tråkig matfantasi (det är oftast jag som planerar matenhos oss). Snabbt och smidigt är kriterier som smäller högre än delikat när det handlar om oss (heltidsarbetande, distanspendlar, småbarn, dagistidspussel). Fokus också på att vi ska få i oss rimligt med bra näringsämnen. 

Men ibland får jag till det utan att jag egentligen är medveten om det förrän jag sitter och mumsar i mig. Som idag. Trots att min portion var mikrovärmd pga lång arbetsdag, så njöt jag ordentligt av smakerna. Då kan jag ju inte undgå att tipsa om kreationen:

  
Lax med mathavre och hjortronsås

Koka mathavre enligt förpackningen

Stek laxfileer och krydda med citronpeppar 

Blanda en burk créme fraiche med 1-2 msk hjortronsylt

Skölj bladspenat och körsbärstomater och lägg upp i skål.

Servera, klart på max 20 min.

Jag åt även en halv avokado till, och tyckte det passade fint med lite uppfriskande apelsinjuice vid sidan av. Onsdagslyxen klar!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria Lavestedt Segeblad
  2 december, 2015 at 21:46

  Mmm gott! Jag kan verkligen tipsa om att beställa ngn passande matkasse där mat och recept levereras till dörren. Det är guld värt i vardagen och då behöver man (nästan) aldrig sucka över brist på fantasi 🙂

  • Reply
   Malin
   6 december, 2015 at 19:51

   Jo, det är smidigt. Vi har testat, men har tyckt att även dem blir rätt enformiga i längden.

 • Reply
  bureborn
  3 december, 2015 at 08:42

  Samma här! Smidigt går före smarrigt till vardags. Även om det förstår gärna får vara smarrigt också – och din kombo ser verkligen god ut! Jag tror jag ska tina de där hjortronen jag har i frysen. Odaterad påse…men förhoppningsvis inte sedan stenåldern. 🙂

  • Reply
   Malin
   6 december, 2015 at 19:50

   Asch, kokar man lite så dödar man ev lustigheter. Och hjortron mognar väl långsamt va? 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  3 december, 2015 at 21:32

  Såsen blev jag jättenyfiken på. Tack för tips! 🙂

  • Reply
   Malin
   6 december, 2015 at 19:50

   Det var så lite så 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.