Hemlagat

Vegetariskt mitt i veckan

Jag försöker laga och äta vegetariskt åtminstone en gång i veckan (de dagar jag äter köpemat på lunchen väljer jag oftast vegetariskt utöver det). För det mesta blir det vegetariska på veckomenyn tillagat under helgerna, eftersom de ofta tar lite längre tid att laga. På något vis är det mer tidskrävande att hacka grönsaker och tillaga än att steka korv…

Här om dagen hittade jag dock ett recept som verkade både gott, snabbt och lättlagat, så den här veckan fick veggo chansen en extra gång, med inspiration från det receptet. Så här gjorde och serverade jag Squash- och morotsplättar med risoni, tomatsalsa och creme fraiche:

Riv en medelstor squash och 1-2 morötter grovt. Finriv eller finhacka några cm färsk ingefära och en liten bit färsk röd chili. Blanda grönsakerna med 2,5 msk creme fraiche och en halv deciliter vardera av potatismjöl, bovetemjöl och vetemjöl. Salta och peppra eventuellt. Blanda ner ett ägg. Låt blandningen stå en stund.

Koka risoni (eller annat valfritt gryn/quinoa/ris, vad du föredrar).

Stek plättar i lagom storlek av squash- och morotssmeten. Gör under tiden en riktigt god tomatsalsa med färgglada ingredienser:

Skär en avocado och tre tomater i tärningar. Hacka en halv liten rödlök och en bit färsk röd chili och blanda med grönsakerna. Pressa över en halv citron och häll på en skvätt olivolja. Tillsätt en nypa salt och rikligt med koriander (älskar att koriander numera finns i fryst variant också, så smidigt!).

Servera biffar, risoni och tomatsalsa med en rejäl grönsallad och en klick creme fraich. Klart på under halvtimmen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.