Träning

MammaGravid

För ett tag sedan köpte jag tjänsten MammaGravid med tanken att ha det som utgångspunkt för min träning framöver, så länge Hoppsan nu får stanna i magen. Nu har jag testat såpass många gånger att jag känner att jag kan göra ett någorlunda välgrundat uttalande om tjänsten.

Precis som jag förväntat mig när jag bestämde mig för att testa tjänsten, var mag- och bäckenbottenövningarna väldigt lika de som finns i appen MammaMage (som kostar 30kr – MammaGravid kostar 399kr till ordinarie pris (jag passade på att köpa direkt när den lanserades och då kostade den 199,50) och är en tidsbegränsad tjänst). Dessa övningar är riktigt bra, och de coreövningar som rekommenderas för den delen av graviditeten där jag befinner mig nu känns lagom utmanande för en växande mage och ett slumrande säte.

Balans i stjärna – aktiverar både säte, balans och mage

Däremot är jag lite besviken på de övriga styrke- och rörlighetsövningarna. Inte ens för mig, som totalt tappat träningsrutinen sista halvåret, känns de som träning på riktigt. Visst,  man ska inte pressa kroppen hårt när man är gravid, men detta program känns för försiktigt, även för mig som är otränad. Även rörlighetsövningarna känns gjorda för någon som aldrig i sitt liv rört på sig, på sin höjd.

Kvaliteten på tjänsten är överlag bra med mycket och matnyttig information, och små beskrivande filmer till alla magövningar. Men det finns en del som jag, för det priset, hade förväntat mig skulle vara bättre. Exempelvis går det inte att skriva in resultat på alla tester man instrueras att göra, och man får därför inget slutresultat som kan vägleda en i på vilken nivå man ska lägga sig i resten av programmet. Vissa övningar har filmer som beskriver en  sak, och text som beskriver en helt annan övning. Lite smått förvirrande om man är ovan.

Så för att summera: Tjänsten fyller absolut ett syfte, och jag kommer nog att fortsätta använda den även längre fram i graviditeten, men den räcker inte som enda styrke- och rörlighetsprogram. I alla fall inte om man någon gång tidigare i sitt liv tränat regelbundet och med detta program hoppas få ett hyfsat komplett träningsstöd under graviditeten. Vill man bara ha vägledning om hur/om man kan träna mage och bäckenbotten under graviditet, så tycker jag att appen MammaMage fungerar precis lika bra, för mindre än en tiondel av priset. Då har man dessutom tillgång till övningarna i obegränsad tid.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  22 november, 2015 at 10:13

  Låter som bra, konstruktiv kritik.
  Hoppas de tar åt sig och förhoppningsvis justerar. För ja, det var en dyr app. Särskilt om den är tidsbegränsad?!

  Kram M

  • Reply
   Malin
   23 november, 2015 at 21:24

   Inte en vanlig telefonapp tack och lov, mer en webtjänst/webapp.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.