Övrigt

Krispiga morgnar och soliga kvällar

Jag säger ofta att jag är vintermänniska. För det är jag. Kan inte tänka mig något bättre än en riktigt fin vinterdag.

Men de senaste morgnarna när jag åkt till jobbet (kring 5.30-tiden) har jag blivit smått lyrisk. Så vacker världen är en tidig majmorgon! Solen har precis gått upp. Daggdropparna glittrar och morgondimman håller precis på att lätta i slöjliknande stråk. För att inte tala om ljuset! Sådär magiskt att man liksom vill stanna och fota i varje kurva. Men då skulle ju hela grejen med att åka tidigt till jobbet försvinna…

Dagglitter knappt synligt. Foto: M. Eklund

Sjöutsikt. Foto: M. Eklund

Vårkvällarna är precis lika magiska när vädret är fint. Ljumma, ljusa (och förvisso fyllda av pollen). Vi brukar gå en sväng med vagnen hela familjen när vi hinner. För att varva ner lite och få luft. Populärast just nu är ”lammorna” och ”gläsklipplalen”. Bäää, bäää, vita lamm…

Lammorna syns långt borta. Foto: M. Eklund

Så kanske kan det vara så att jag är lite vårmänniska också. I allafall den här veckan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  JoHo
  21 maj, 2015 at 18:43

  Ljuset just nu gör mig lycklig, jag njuter verkligen av soliga morgnar OCH kvällar!

  • Reply
   blue_malin
   23 maj, 2015 at 18:13

   Ja. Det är nog ljuset som gör det. Ibland avskyr jag min långa pendling till jobbet. Men så här års är det så vackert så jag nästan får en klump i bröstet 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.