Övrigt

Veggo-afro

Det här med minst en dag i veckan med veggo funkar faktiskt rätt fint. Fjortonde veckan avklarad nu och det enda som hänt är att jag blir mer och mer sugen på att äta mer veggo igen. Mer än bara någon gång i veckan. Vilket jag väl i och för sig också gör, för jag passar på att välja veggo när jag är ensam också, eller när jag äter ute.

Veckans variant blev en kryddig afro-historia. Kikärtsgryta Marrakech från boken Kärlek, Oliver och Timjan. Med lite modifikation såklart. Serverad med ris, massa koriander och citron. Dock ingen medelhavsyoghurt eftersom den var slut i affären.

Just den boken jag nämnde ovan gillar jag verkligen. Recepten känns fräscha och är enkla att laga. Går ofta rätt snabbt att fixa till och även om bokens layout känns lite som en ”finlagarkokbok” så är den väldigt bra till att leta nya vardagsfavoriter i. Jag måste bara komma ihåg det lite oftare!

Del av dagens ingredienser. Foto: M. Eklund

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sofia - ett bättre du
  8 april, 2013 at 10:12

  Låter gott :).

  • Reply
   blue_malin
   8 april, 2013 at 18:41

   Var faktiskt godare idag när den fått "gucka till sig" lite 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.