Övrigt

Granatäpplen och dadlar i salladen

Efter några dagars påskmat var vi bägge sugna på en sallad av något slag. Inte riktigt på det klara med vad. Så det blev improvisation de luxe. Som så ofta när jag får bestämma i köket så vet man aldrig riktigt slutar. Bra blev det i allafall så jag delar med mig av receptet här.


2 portioner

Ca 100 g färsk bladspenat
3-4 kronärtskockshjärtan, delade i mindre bitar
6 dadlar, i mindre bitar
lite granatäppelkärnor (finns frysta, tips tips!)
ca 1/2 grillad kyckling
6-7 sparrisar, i mindre bitar, förvällda
ca 75 g parmesanost
1 avocado, skivad
valnötter
honung
olivolja

Skölj spenaten och fördela på två tallrikar. Strö över kronärtskockshjärtan, dadlar, sparris och granatäppelkärnor. Dela kycklingen i mindre, lagom bitar och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanost, strö över valnötter i lagom mängd. Lägg en halv skivad avocado på toppen och ringla lite honung och olivolja över. Klart!
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply