Övrigt

Baktankar

Tredagarshelg igen den här veckan. Mycket tid för bakning med andra ord!
Grunden till det första var ett recept från boken ”Kärlek, Oliver och Timjan”. Snabbjäst, lättgjort, få ingredienser.
 Resultatet blev både hemgjorda hamburgerbröd och småfrallor. Av samma deg alltså. Hamburgerbröden funkade väldigt bra till hemgjorda laxburgare visade det sig!
Sedan majsknäcke. Glutenfritt, superenkelt, jättegott. Bara köp en påse majsmjöl och baka enligt receptet på påsen, eller efter eget huvud. Majsmjöl, frön, kryddor, kokande vatten. Inget mer.
Och så en bubblande surdeg såklart.
Som blev till helkornsbröd baserat på ett väldigt knasigt recept ur boken ”Smaker från Saltå Kvarn”, där jag tror att de nog glömt att skriva dit typ hälften av mjölet eller så… Lite dinkel och vetekross istället för korn fick duga också. Gott blev det ändå!
Till sist energibollar till veckan som kommer. Valnötter, cashewnötter, raw kakao, dadlar, hasselnötssmör, kokosolja, pumpafrön och kokosflingor i en enda röra. Gött!
0

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Snorkkis
    25 februari, 2013 at 18:21

    Så gott! Majsknäcke måste jag testa någon gång!

  • Reply
    bureborn
    26 februari, 2013 at 20:37

    Mumsigt ser det verkligen ut! Jag älskar nybakat och hembakat! Synd bara att jag inte gillar själva bakandet…

    • Reply
      blue_malin
      27 februari, 2013 at 18:31

      Du får anställa privatbagare?

    • Reply
      bureborn
      2 mars, 2013 at 11:25

      Mamma brukar komma med bullar då och då. Alldeles gratis. Väldigt glada blir vi då! Och så finns Fabian Fljínks bageri. Otroligt gott surdegsbröd. Tyvärr allt annat än gratis…

    Leave a Reply