Övrigt

Njuter av tystnad

Den senaste veckan har varit rätt hektisk på jobbet. Avslutade med en galen fredag med stoj i kontorslandskapet, en hel del ”måsten”, påfrestande telefonsamtal och sen timme. Det följdes sedan av den årliga ”bokslutsmiddagen” (nån fördel ska man väl ha av att vara ekonom??), som brukar vara väldigt trevlig. Så också i år. God mat, trevligt sällskap, mycket prat. Så mycket prat att det liksom blir ett väldigt högt sorl och man har svårt att höra vad bordsgrannen säger. Tänk er 70-80 deltagare, övervägande kvinnliga, många med något glas vin i kroppen… Mycket ljud alltså!

Kombinerat med veckans alla intryck gjorde det att min kropp, och framförallt hjärnan, sedan krävde tystnad. Så tyst det bara går. Gärna ensamhet. Stänga av så mycket som möjligt. Internet-avhållsamhet. Tack och lov var lördagen oplanerad, och dessutom var jag ensam hemma större delen av eftermiddagen. Låg ju lite efter med sömnen också, så större delen av dagen spenderades i min egen bubbla med en lagom krävande bok. I tystnaden här ute på landet.

Inte helt likt mig, jag trodde faktiskt jag skulle börja krypa ut ur bubblan framåt eftermiddagen och vilja röra på mig, söka intryck och komma tillbaka till verkligheten, men tystnaden behövde verkligen få göra sitt hela dagen. Kombinerat med frukt och grönt, ordentlig mat och mycket vätska så är  kroppen mer åter på normalnivå idag och jag inser hur tystnad och avsaknad av för mycket intryck kan göra underverk för energinivåerna ibland.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  bureborn
  27 januari, 2013 at 20:11

  Låter supermysigt! Såna dagar borde man unna sig betydligt oftare, och låta sinnet vila från energislukande yttre stimuli.

  • Reply
   blue_malin
   28 januari, 2013 at 19:26

   Ja, man märker verkligen hur nyttigt det kan vara!

 • Reply
  Sofia - ett bättre du
  28 januari, 2013 at 12:34

  Låter som en fantastiskt skön avkoppling tycker jag efter en hektisk period. Man behöver det ibland.

  • Reply
   blue_malin
   28 januari, 2013 at 19:27

   Njuter nog extra mycket eftersom jag misstänker att det kommer bli mindre av den varan om några månader 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.