Övrigt

Kökslördag

Idag känns det som jag spenderat i stort sett hela dagen i köket och lekt bageri. Om jag nån gång skulle starta eget så är nog sannolikheten ganska stor att det skulle bli ett bageri. Eller ett café.

Om jag behöver avkoppling och få skapa något med händerna istället för hjärnan så bakar jag. I oändlighet. Sedan vi flyttade till huset har jag dessutom fått mitt eget bakskåp. Bara jag som rotar där, för där finns ju så många konstiga saker…

Bakskåpet är proppfullt!

Assistenten har fått gå många varv idag och gör verkligen sitt jobb. Hade nog inte orkat knåda allt för hand idag.

Min egen Ankarsrum

Resultatet blev en ugnsvärmestrålningsvarm Malin, ett fyrtiotal kanelbullar enligt bästa receptet från Saltå Kvarn, och äppel- och russinbröd från Brunkan-boken (såklart!).

Bröd…

… och bullberg

Mellan jäsningar och annat som behövs när man ”långkoksbakar” med surdeg och sånt så hinner man ju även med annat. Som att sitta vid köksbordet och lösa lördagskrysset. Inte varje lördag jag lyxar med sånt!

Till och med korsordet hade kökstema!

 Och ta en tur med MTBn och göra studiebesök i bakandets tecken på idylliska Boställets vedugnsbageri (äntligen!). Shoppade lite mest för att bagerskan verkade så ensam och övergiven, och förstås för att se om de legendariska vaniljbullarna var så goda som ryktet säger.

MTBn fick ett eget bord

Man syns bra i gult, men det drar också åt sig getingar…

Mot Fornåsa

Ägg finns det också

Göta Kanal vid Ljung

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Cherie Mårtensson - Mamma till Emma
  15 september, 2012 at 18:33

  Låter som en perfekt lördag 🙂

 • Reply
  Ingmarie
  15 september, 2012 at 18:52

  Vilken dag! Och när du öppnar bageri/café kommer jag direkt!
  KRAM

 • Reply
  blue_malin
  19 september, 2012 at 17:55

  @Cherie, en sån där lördag man behöver ibland

  @Ingmarie, oh, en potentiell gäst 😉 Du är såå välkommen när jag öppnar! Kram!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.