Övrigt

Äppelfrossa

Vi har så himla mycket äpplen på vårt äppelträd! Sådär så grenarna nästan tyngs ända ner i marken.

Äpplen! Foto: M. Eklund

Så jag plockade en del för att lätta på tyngden för det stackars trädet (även om de kanske inte var så där riktigt sötmogna som när de är som bäst). Bakade äppel- och russinbröd från favvoboken Bröd från Brunkebergs bageri som var riktigt gott!

Foto: M. Eklund

Sen blev det en gluten- och sockerfri (nåja, honung är väl egentligen också socker…) äppelpaj med hemgjord vaniljsås.

Äppelpaj! Foto: M. Eklund

Pajen görs såhär:
4 äpplen
1/2 dl olja
3/4 dl malda cashewnötter
1/2 dl malda hasselnötter
3/4 dl kokosflingor
honung
kanel
kardemumma

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda olja, nötter och kokos till en smuldeg. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut hälften i en pajform. Ha på kanel och kardemumma efter tycke och smak. Strö över hälften av degen och ringla över honung. Gör om samma sak med den andra hälften. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Servera med vaniljsåsen.

0

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ingmarie
    13 augusti, 2012 at 18:35

    *Dreglar* 😉

  • Reply
    Malin Göranson
    14 augusti, 2012 at 06:23

    Åh, vad gott! Solrosfrön och pumpakärnor är också gott att ha i!

  • Reply
    blue_malin
    19 augusti, 2012 at 16:53

    Ingmarie: hehe…

    Malin: Tack för tipset!

  • Leave a Reply