Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Macadamiapanerad hälleflundra

Posted on 9 maj, 20121 juli, 2015

Glömde såklart att fota för jag var så hungrig efter ganska sen efter-jobbet-träning men här kommer ett kalasrecept ändå…

Till 4 portioner:
ca 500g hälleflundra, filead
ca 1-1,5dl mjöl
2 ägg
1-2 krm cayennepeppar
ca 250 g macadamianötter
ev 50-75 g smör
koriander

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka macadamianötterna fint. Häll dem i en vid djup tallrik. Häll mjölet i en annan vid djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik och vispa upp dem tillsammans med cayennepeppar. Smält smöret. Vänd fiskfileerna först i mjöl, sedan äggblandningen och därefter nötterna, så att de får en fin panering. Lägg dem i en ugnssäker form. Skeda över smöret (kan uteslutas). Skjuts in i ugnen i ca 10-15 min tills nötterna fått fin färg och fisken är klar. Strö över koriandern. Servera med ris, risoni eller potatis (här blev det risoni idag) och en grönsallad (jag använde ruccola, körsbärstomater, avokado och stjälkselleri). Ät i gott sällskap!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat
    Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat
  • Sommarsummering och höstfokus
    Sommarsummering och höstfokus

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com