Träning

#MidSummerYoga2017

Det har ju som bekant varit lite stiltje här på sistone. Men på instagram har det hänt grejer. Bl a en liten inspirationsvecka från min sida. Yoga-inspiration som när den var över resulterade i ett helt litet pass med några av de djur som återfinns inom yogan. Jag satte igång det hela dagen innan midsommar, så därför fick det heta #MidSummerYoga2017.

Riktigt skoj var det, mest för mig själv tror jag, hehe… Men jag hade även en liten twist på det – jag bestämde mig nämligen för att skänka 10kr per inlägg under temats tag till Tjejmarathons insamling till Panzi-sjukhuset. Nån gång SKA jag springa det loppet, det finns ju på min bucket list, men till dess nöjer jag mig med att bidra till insamlingen.

Passet som inspirationsveckan resulterade i tänkte jag dela här. Det är ju lite svårt att beskriva ett helt pass på instagram… Det här är ett litet pass jag gör själv då och då. Mycket höftöppnare och andra gosigheter som en kontorsråtta som jag behöver.

#MidSummerYoga2017

  • Börja sittandes i Fjärilen i någon minut.
  • Kom över till alla fyra och mjuka upp ryggen med Katt och Ko. Fokusera på bålkontroll och rörlighet i ryggen.
  • Sätt ena benet mellan dina armar och kom in i Duvan. Ta ett par djupa andetag och fördjupa sedan med en ryggvridning till en twistad Duva.

#midsummeryoga2017 1

  • Kom upp i Hunden och vila några andetag.
  • Upprepa sedan Duvan på andra sidan.
  • Kom tillbaka i Hunden och sätt sedan fram ena foten så att du kommer in i Ödlan.
#midsummeryoga2017 2

En djupdykande hund…

  • Mellanlanda i Hunden och upprepa på andra sidan.
  • Kryp sedan ihop lite och lek lite i Kråkan, eller BabyKråkan.
  • Landa tillbaka i Hunden och kom sedan ner till sittande via Barnets position.
  • Gör andningsövningen Humlan och avsluta sedan med en tacksamhetsmeditation.

#midsummeryoga2017 3
Mer detaljer om mina tankar kring varje position hittas under taggen #MidSummerYoga2017 på instagram. Där finns också sanskrit-namnen på positionerna, ifall du vill söka mer information om dem.

Det var kul som sagt, att instagram-yoga på eget initiativ, så kanske gör jag rentav om det nån gång!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.