Jag har ganska bra flyt i den vegetariska matlagningen för tillfället. Många idéer om snabba och enkla rätter. Många gamla favoriter som poppar upp i huvudet på nytt. Veckans tips – couscouspytt – är en sådan, som jag åt ofta under perioden jag var vegetarian.
När jag lagar mat försöker jag använda så mycket ekologiskt som möjligt, och den här gjordes faktiskt rakt igenom eko, utan ett enda avsteg. Sådana rätter känns extra bra att servera dottern (som älskade den och åt två stora lass!)
Couscouspytt med creme fraiche
4port couscous
Buljong
250g skogschampinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
1 zucchini
Rapsolja att steka i
1/2 pressad citron
Hackad persilja
Till servering:
Creme fraiche eller keso
Ev lite sweet chili-sås
Koka couscous i buljong enligt anvisning på förpackningen. Skölj champinjonerna och dela i lagom bitar. Skölj och tärna paprika. Grovhacka löken. Skölj och grovriv zucchini. Hetta upp lite olja. Fräs svampen i oljan och lägg efter en stund i löken. Efter ytterligare en liten stund är det paprikans tur och på slutet zucchinin. Blanda i couscous, pressa i citron och strö över persilja. Servera med en stor klick creme fraiche, kanske lite sweet chili-sås och gärna några tomater.
I mitt ursprungsrecept är det även avocado i, men den vi hade hemma var dålig så vi fick klara oss utan. Har ni något tips för att hitta de där perfekt mogna avokadosarna?